flamaster Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 (edited) Czy ktoś może już znalazł rozwiązanie jak zrobić slider pełnej szerokości? Niech ktoś z moderatorów usunie ten pierwszy post i przypnie to na górze jako zrób to sam i nie zadawaj pytań Edited March 29, 2017 by flamaster (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
flamaster Posted March 29, 2017 Author Share Posted March 29, 2017 Krok po kroku jak zrobić slider pełnej szerokości: 1. Instalujemy i aktywujemy nowy moduł Hook Manager 2. Wchodzimy w konfigurację Hook Managera i dodajemy nowy region a) Hook name: displaySlider Hook title: displaySlider c) Hook description: displaySlider d) Visiblity ustawiamy na tak e) klikamy dodaj 3. Edytujemy plik layout-both-colums.tpl który znajdziecie w katalogu themes/classic/templates/layouts <header id="header"> {block name='header'} {include file='_partials/header.tpl'} {/block} </header> {block name='notifications'} {include file='_partials/notifications.tpl'} {/block} ............. <section id="wrapper"> Gdzie kropki wstawiamy: {block name='displaySlider'} {if $page.page_name == 'index'} {hook h='displaySlider'} {/if} {/block} Zapisujemy i wrzucamy na serwer 4. W katalogu modules/ps_imageslider edytujemy plik ps_imageslider.php w lini 75 zamieniemy $this->registerHook('displayHome') && na $this->registerHook('displaySlider') && zapisujemy i wrzucamy plik na serwer 5. Idziemy do zakładki moduły w panelu administracyjnym sklepu. Znajdujemy moduł slidera i po prawej stronie pod rozwijanym przyciskiem wybieramy resetuj 6. Idziemy do zakładki Parametry zaawansowane >> Wydajność i czyścimy cache 7. Odświeżamy stronę główną sklepu i cieszymy się sliderem pełnej szerokości 8. Jeśli ktoś chce zrobić wyższy slider to w pliku theme.css który znajduje się w katalogu /themes/classic/assets/css edytujemy .carousel .carousel-inner{height:640px} gdzie 640 jest wysokością slidera. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUSH Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 On 3/29/2017 at 5:19 PM, flamaster said: 4. W katalogu modules/ps_imageslider edytujemy plik ps_imageslider.php w lini 75 zamieniemy $this->registerHook('displayHome') && na $this->registerHook('displaySlider') && zapisujemy i wrzucamy plik na serwer Brak pliku ps_imageslider.php Czy może ktoś pomóc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUSH Posted October 15, 2019 Share Posted October 15, 2019 Plik ps.imageslider.php jest w głównym katalogu sklepu, nie w shop/themes/modules/... tylko shop/modules/... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbartosz83 Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 (edited) hej działa ale mam mały problem, pojawił mi się poziomy suwak w przeglądarce, tak jakby teraz slider był minimalnie za duży mam prestashop 1.7.6.1 zrobiłem taki myk .carousel { width: 99.84% !important } ale to widać że nie jest ok Edited October 17, 2019 by gbartosz83 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUSH Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 Ja nie zalecałbym używania: On 3/29/2017 at 5:19 PM, flamaster said: 8. Jeśli ktoś chce zrobić wyższy slider to w pliku theme.css który znajduje się w katalogu /themes/classic/assets/css edytujemy .carousel .carousel-inner{height:640px} gdzie 640 jest wysokością slidera. (...) ,gdyż można łatwo rozwalić całą stronę. Ja całe szczęście uzyskałem z powrotem dane z kopii zapasowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbartosz83 Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 1 minute ago, MUSH said: Ja nie zalecałbym używania: (...) ,gdyż można łatwo rozwalić całą stronę. Ja całe szczęście uzyskałem z powrotem dane z kopii zapasowej. dzięki za szybką odpowiedź cofnąłem height: auto ale to nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUSH Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 Też tak miałem. Sugerowałbym podmienić ten plik na natywny i go nie zmieniać. Mimo moich podpowiedzi nie daję gwarancji, że będzie działać - ja straciłem plik natywny i przez to dalsze kombinowanie w tym pliku prowadziło do niespodziewanych zmian, dlatego skorzystałem z kopii bezpieczeństwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbartosz83 Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 46 minutes ago, MUSH said: Też tak miałem. Sugerowałbym podmienić ten plik na natywny i go nie zmieniać. Mimo moich podpowiedzi nie daję gwarancji, że będzie działać - ja straciłem plik natywny i przez to dalsze kombinowanie w tym pliku prowadziło do niespodziewanych zmian, dlatego skorzystałem z kopii bezpieczeństwa. postawiłem Prestashop od nowa, zrobiłem tylko tą modyfikację, i mam poziomą belkę - tak jak wcześniej, css jest oryginalny prosto z instalatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUSH Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 Czyli udało mi się rozwiązać Twój problem ? Zrobisz dokładnie to co pisze @flamaster bez punktu 8, gdyż zmiany w tym pliku są ryzykowne - będzie wszystko grało. Zrób tak jak poniżej: On 3/29/2017 at 5:19 PM, flamaster said: Krok po kroku jak zrobić slider pełnej szerokości: 1. Instalujemy i aktywujemy nowy moduł Hook Manager 2. Wchodzimy w konfigurację Hook Managera i dodajemy nowy region a) Hook name: displaySlider Hook title: displaySlider c) Hook description: displaySlider d) Visiblity ustawiamy na tak e) klikamy dodaj 3. Edytujemy plik layout-both-colums.tpl który znajdziecie w katalogu themes/classic/templates/layouts <header id="header"> {block name='header'} {include file='_partials/header.tpl'} {/block} </header> {block name='notifications'} {include file='_partials/notifications.tpl'} {/block} ............. <section id="wrapper"> Gdzie kropki wstawiamy: {block name='displaySlider'} {if $page.page_name == 'index'} {hook h='displaySlider'} {/if} {/block} Zapisujemy i wrzucamy na serwer 4. W katalogu modules/ps_imageslider edytujemy plik ps_imageslider.php w lini 75 zamieniemy $this->registerHook('displayHome') && na $this->registerHook('displaySlider') && zapisujemy i wrzucamy plik na serwer 5. Idziemy do zakładki moduły w panelu administracyjnym sklepu. Znajdujemy moduł slidera i po prawej stronie pod rozwijanym przyciskiem wybieramy resetuj 6. Idziemy do zakładki Parametry zaawansowane >> Wydajność i czyścimy cache 7. Odświeżamy stronę główną sklepu i cieszymy się sliderem pełnej szerokości 8. Jeśli ktoś chce zrobić wyższy slider to w pliku theme.css który znajduje się w katalogu /themes/classic/assets/css edytujemy .carousel .carousel-inner{height:640px} gdzie 640 jest wysokością slidera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbartosz83 Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 (edited) 13 minutes ago, MUSH said: Czyli udało mi się rozwiązać Twój problem ? Zrobisz dokładnie to co pisze @flamaster bez punktu 8, gdyż zmiany w tym pliku są ryzykowne - będzie wszystko grało. Zrób tak jak poniżej: tak właśnie zrobiłem na świeżo postawionym prestashopie dodałem do custom.css .carousel-control .icon-prev { margin-left: 0; } .carousel-control .icon-next { margin-right: 0; } i belki nie ma Edited October 17, 2019 by gbartosz83 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbartosz83 Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 (edited) ... Edited October 17, 2019 by gbartosz83 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GalGang Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 Witam, A co w momencie gdy wykonuje wszystkie kroki a mój baner znajduje się na dole strony i nie jest na całą szerokość. ? zaraz nad "subskrybuj" Mam wersję: 1.7.7.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts