Ktosinka Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Dzięń dobry! Jest taka funkcja w PA sklepu : http://doc.prestashop.com/pages/viewpage.action?pageId=29656722 Jeśli odpowiem Klientowi przez Panel to nie wiem gdzie i czy te wiadomości są zapisywane. Konfigurowanie skrzynek nie pomogło, - tak jakby Presta nie chciała "połaczyć" sie z pocztą i zapisywać wiadomossci w skrzycne wychodzącej. Jest jakiś sposób aby je archiwizowac w razie - nie wiem - awarii sklepu? Jakieś ustawienia dla skrzynek? dodatkowy moduł? Coś Ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Te dane powinny być przechowywane w bazie danych, natomiast poprawna konfiguracja SMTP/IMAP powinna sprawić ze wszystkie wiadomości będą dostępne również w podpiętej skrzynce email. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktosinka Posted March 27, 2017 Author Share Posted March 27, 2017 Te dane powinny być przechowywane w bazie danych, natomiast poprawna konfiguracja SMTP/IMAP powinna sprawić ze wszystkie wiadomości będą dostępne również w podpiętej skrzynce email. Nawet te wysyłane z PA do Klientów w odpowiedzi na ich zapytania? - bo niby konfigurację mam dobrą, wszystko ustawione, nawet synchro działa, ale nie widzę wiadomosci wychodzących.... są tylko te, które Klient przysyła do mnie jako nowe lub w odpowiedzi na moj mail z Panela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 W panelu sklepu nie widzisz wiadomości wysłanych na zapytania klientów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktosinka Posted March 28, 2017 Author Share Posted March 28, 2017 W panelu sklepu nie widzisz wiadomości wysłanych na zapytania klientów? W panelu widzę ale nie widzę ich w skrzynce wysłane w poczcie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktosinka Posted March 29, 2017 Author Share Posted March 29, 2017 W panelu widzę ale nie widzę ich w skrzynce wysłane w poczcie.... Można jakoś tak ustawić prestę aby wiadomości wychodzące z PA do klientów były zapisywane w srzynce wysłane na poczcie e-mail na serwerze czy to nie możliwe jest? Teoretycznie skoro prestya może usuwać maile ze skrzynki i przyjmowac przychodzące od klientów to dlaczego nie może zapisywac wysłanych w skrzycne mailowej? Bredzę z wycieńczenia, nie zrozumiała odpowiedzi czy mam pokiełbaszoną konfigurację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts