Ktosinka Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Dzień dobry, Niedawno zmieniłam w sklepie wyświetlanie cen z brutto na netto i zauważyłam, że po tej zmianie w koszyku jest błąd w podsumowaniu całej wartości koszyka. Razem produkty (netto) tutasj suma się zgadza, ale już poniżej Razem Netto nie zgadza się opis bo powinno być BRUTTO Próbowałam szukać błędu w tłumaczeniach ale nie udało mi się tego znaleźć. Macie pomysł gdzie grzebać, żeby to zmienić? PS: w mailu z podsumoaniem jest wszystko OK, tylko wyświetlana informacje RAZEM NETTO w samym koszyku jest błędna. Wartości się zgadzają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Jak w lokalizacja > Podatki zmienisz opcje wyświetlania podatku w koszyku to jest dobrze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktosinka Posted March 23, 2017 Author Share Posted March 23, 2017 Jak w lokalizacja > Podatki zmienisz opcje wyświetlania podatku w koszyku to jest dobrze? Nic sie nie zmienia poza wyrzuceniem podsumowania z podatekiem. wtedy widze sumę netto wyłącznie. Jak włączę opcję podatku dalej widzę przy sumie brutto opis netto więc nic się nie zmienia.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 To musisz dobrze przejrzeć tłumaczenia, musi tam to być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktosinka Posted March 27, 2017 Author Share Posted March 27, 2017 To musisz dobrze przejrzeć tłumaczenia, musi tam to być. heh, przeleciałam już zdaje się wszystkie możłiwości - niestety nic nie zmienia w koszyku edytowanie nazw netto w tłumaczeniach. To chyba jakiś błąd będzie w pliku... jakiś kod źle wstawiony zamiast pokazywać brutto pokazuje netto. Który plik (plik) odpowiadają za te strony? Pierwszy i ostatni krok zamówienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Plik to prawdopodobnie shopping-cart.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktosinka Posted March 28, 2017 Author Share Posted March 28, 2017 Plik to prawdopodobnie shopping-cart.tpl ok, dzięi za podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktosinka Posted March 29, 2017 Author Share Posted March 29, 2017 ok, dzięi za podpowiedź I wszystko będzie działac prawidłowo be zmieszania w tłumaczeniach jeżeli przy wyborze pokazywania cen netto wyłączymy w module advancedeucompliance wyświetlanie etykiet podatku "brutto/netto" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts