ej.farsta Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Witam, mam działający cały czas sklep jednakże marzy mi się zmiana kosmetyczna. Znalazłam szablon, który mi pasuje i chciałabym zaimplementować go do swojego sklepu. Jednocześnie nie chciałabym wyłączać sklepu na czas dostosowania i testowania/tłumaczenia szablonu.Podpowiedzcie mi proszę jak się za to zabrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Zrobić kopie sklepu i to na niej testować, dostosowywać szablon. Niestety większość szablonów nie wygląda tak jak w demo po instalacji i trzeba czasami sie napracować żeby osiągnąć zamierzony efekt. do tego jeszcze czasami zdarzają się błędy które wychodzą w trakcie użytkowania szablonu dlatego najlepiej jest wybrać szablon z dobrym supportem dewelopera. Wiadomo że support wiąże sie z poświęconym czasem dlatego np. leo nie świadczy supportu dla darmowych szablonów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ej.farsta Posted March 18, 2017 Author Share Posted March 18, 2017 Co konkretnie masz na myśli pisząc o zrobieniu kopii sklepu ? Robić to na lokalhostcie lub innej domenie? Jeżeli tak to jak potem przerzucić to do działającego sklepu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Kopie sklepu stawiasz np. na jakiejś testowej domenie lub subdomenie i działasz (jak nie masz locala dobrze skonfigurowanego, tak jak środowisko macierzyste). Na początku najlepiej byłoby własnie tak skopiować cały sklep, zainstalować szablon i sprawdzić jak działa i ile pracy wymaga by całość dostosować jak to będziesz wiedział to wtedy jeżeli zmian nie będzie dużo najlepiej zrobić przerwę w działaniu sklepu np. 24h i wtedy przekopiować całość. Jeżeli pracy jest znacznie więcej no to wiadomo sklep macierzysty pozostaje online a pracujesz na kopii którą zdecydowanie ciężej później przenieść. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts