Lukas927 Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Witam Mam problem gdyż automatyczne maile po realizacji zamówienia nie są wysyłane do klientów, np na poczty google wysyła ale onetu już nie. I dostaje wiadomość zwrotną : This message was created automatically by mail delivery software.A message that you sent could not be delivered to one or more ofits recipients. This is a permanent error. The following address(es)failed: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 koening Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Funkcji PHP mail czy SMTP używasz do wysyłania e-maili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lukas927 Posted March 18, 2017 Author Share Posted March 18, 2017 Korzystam z podstawowego szablonu i ustawień niestety nie wiem której. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 koening Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Wejdź w parametry zaawansowane-> email i tam zjedź w dół i w sekcji E-MAIL jeśli masz zaznaczone "użyj funkcji mail() w PHP" zmień opcje na "użyj własnych ustawień SMTP" i skonfigruj Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lukas927 Posted March 18, 2017 Author Share Posted March 18, 2017 (edited) Konfiguruje zgodnie z "netem" i nic nazwa domeny: gmail.com serwer: smtp.gmail.com nazwa użytkownika smtp: mój mail hasło : hasło na maila ssl / tls port 456/ 587 i wywala błąd Błąd: proszę sprawdzić konfiguracjęConnection could not be established with host smtp.gmail.com [Connection timed out #110] Edited March 18, 2017 by Lukas927 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 koening Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 (edited) Wypełnij jeszcze raz sekcję zgodnie z poniższą instrukcją: nazwa domeny: pozostaw pusteserwer: smtp.gmail.comnazwa użytkownika smtp: zwykly adres email (np. [email protected])haslo: hasło do konta emailszyfrowanie: SSLport: 465 Oraz zezwól na swoim koncie gmail dostęp przez mniej bezpieczne aplikacje Klik Edited March 19, 2017 by koening (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lukas927 Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 kurcze wszystko poustawiane łącznie z tym dostępem przez mniej bezpieczne aplikacje i nawet na gmaila nie wysyła jak próbuje wysłać testową Błąd: proszę sprawdzić konfiguracjęConnection could not be established with host smtp.gmail.com [Connection timed out #110] Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 koening Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Może z szyfrowaniem tls i portem 587 sporobuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lukas927 Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 (edited) Założyłem pocztę na dostawcy hostingu i przez funkcje mail() wysyła ale jest w spamie wiec już jakiś postęp jest ale jak chciałem ustawić smtp tak jak zalecają na swojej stronie (korzystam z 1and1) to dalej ten sam problem. Ani ssl i tsl inne nie działa Edited March 19, 2017 by Lukas927 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 koening Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Niestety z PHP maila lądują przeważnie w spamie. Musisz pobrobowac różne konfiguracje smtp od 1and1 bo to na pewno tylko kwestia poprawnie uzupełnionych danych. Ja Ci podałem dane jakie się wpisuje mając meila na gmailu, poszukaj na tym 1and1 może znajdziesz jakieś info, spróbuj może z portem 25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Do poprawnej konfiguracji gmaila należy w jego ustawieniach bezpieczeństwa wyłączyć zabezpieczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lukas927 Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 1and1 starałem się ustawić tak jak oni zalecają potem próbowałem na inne sposoby. Szukam na gmailu tego zabezpieczenia ale nic nie widzę, mam : zezwalaj na mniej bezpieczne aplikacje: WŁĄCZONE aktualnie będę próbował dalej różnych ustawień może któroś zaskoczy ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 koening Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Uważaj też bo czasem może Ci się wklepać spacja na końcu jakiegos wiersza czy podczas kopiowania tekstu i wtedy tez wywali błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Lukas927
Witam
Mam problem gdyż automatyczne maile po realizacji zamówienia nie są wysyłane do klientów, np na poczty google wysyła ale onetu już nie.
I dostaje wiadomość zwrotną :
This message was created automatically by mail delivery software.
A message that you sent could not be delivered to one or more of
its recipients. This is a permanent error. The following address(es)
failed:
12 answers to this question
Recommended Posts