AlwinKolano Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 (edited) Mam pewną grupę towarów (duże gabaryty) do których chciałbym określić dodatkowe parametry przy wybranym przewoźniku. Np. jeżeli klient kupuje do 4szt. danego produktu to w opcji dostawy wyświetlany jest - list polecony za 5,5zł jeżeli kupi więcej niż 4szt. to opcja list polecony za 5,5 jest wyłączany (niedostępny) Jakiś moduł takie coś robi ? Edited March 16, 2017 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Można próbować zrobić coś takiego wagami produktów i uzależnieniem kosztów dostawy od wagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 Niestety rozwiązanie z wagą odpada, gdyż głównie sprzedaje drobnicę (przykładowo 1szt. to ~1,36g +/- 5%), więc ogólnie towary nie mają podanej wagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Skoro produkty z reguły nie mają wagi to może wystarczy wprowadzić wagi tym gabarytowym i to załatwi sprawę? Chodzi tylko o to, żeby przekroczenie danego poziomu wagi spowodowało wyłączenie danej metody dostawy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 Skoro produkty z reguły nie mają wagi to może wystarczy wprowadzić wagi tym gabarytowym i to załatwi sprawę? Chodzi tylko o to, żeby przekroczenie danego poziomu wagi spowodowało wyłączenie danej metody dostawy. na to nie wpadłem. Bardzo dziękuje to rozwiązuje w 100% problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 (edited) już myślałem, że będzie dobrze ale jednak nie liczy tego tak jak się spodziewałem. W przewoźniku jest wpisane: maksymalna waga paczki: 0,04kg w wybranych produktach: waga opakowania: 0,01kg w przypadku zakupu jednego produktu działa to idealnie, ale jeżeli klient doda produkt A i produkt B w łącznej ilości 8szt to niestety najtańsza opcja jest dostępna. Wygląda to tak jakby Presta nie sumowała wagi wszystkich pozycji w koszyku, więc może to jakiś błąd wersji 1.6.0.14 ? Edited March 16, 2017 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Masz ustawione wyłączenie danego sposobu dostawy gdy przekroczony jest zakres? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 Opcję: Zachowanie/wynik poza zakresem = Wyłącz sposób dostawy Tutaj ewidentnie nie działa przeliczanie całego koszyka, działa tylko na poszczególne pozycje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 Macie jakiś pomysł ? Jeżeli niejasno opisałem to przygotowałem, kilka zrzutów ekranu jak to fizycznie wygląda. Zakładka ogólne w najtańszej dostawie Zakładka waga w najtańszej dostawie Tak wygląda waga w wybranych produktach: tak wygląda koszyk po dodaniu dwóch produktów "gabarytowych" (źle) a tak wygląda koszyk z prawidłowym przeliczaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Dla obu produktów masz zdefiniowaną wagę? Każdy osobno w ilości 5 wyłącza tego dostawcę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted March 17, 2017 Author Share Posted March 17, 2017 Dla obu produktów masz zdefiniowaną wagę? Każdy osobno w ilości 5 wyłącza tego dostawcę? Tak, te produkty mają zdefiniowaną wagę i każdy przy ilości 5 wyłącza dostawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts