koening Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 (edited) Witam! W jaki sposób można zmienić liczbe całkowitą podawaną na stronie przemiotu w polu ilość na liczbę z przecinkiem? I zeby taka zmiana formatu liczby byla tylko na niektorych produktach? Ponieważ chciałbym sprzedawać produkt na ilość m2. Chyba ktoś ma inny pomysl jak można sprzedawać w preście na m2? Edited March 15, 2017 by koening (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Sprzedajesz np. płytki ceramiczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koening Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 Przykładowo sprzedaje banery i klient chce kupic baner o powieszchni 5.4m2 . O wymiary rzeczywiste pytam go w wymaganym polu tekstowym, natomiast chcialbym aby mogl wpisac w rubryke ilosc 5.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Drogo, ale moduł jest: https://addons.prestashop.com/pl/rozmiary-jednostki/5628-product-properties-extension-sell-by-weight-lengthetc.html Pewnie połowę core presty nadpisuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koening Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 Hmm wpadłem na prosty sposób jednak potrzebuję informacji w jaki sposób przesłać informacje o cenie do koszyka. Naciskamy na przycisk "Dodaj do koszyka" i w tym momencie chcialbym wiedziec skad on odczytuje wartość pieniedzy którą ma dodać do koszyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Nie wiem co wymyśliłeś ale wydaje mi się że w bazie tabele ilości są INT a nie FLOAT więc nie zapiszesz tam poprawnie wartości dziesiątkowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 (edited) To nie jest tak chop siup zmienić sobie liczbę w jednym inpucie koszyka i już będzie OK. Cała presta została umodzona z ilością produktu jako liczba całkowita i wymaga to setek zmian w core presty, tak jak pisze @endriu poczynając od bazy danych. Dlatego moduł taki drogi, bo potwornie pracochłonny. Edit: Dlatego istnieją takie jednostki miar jak: cm2, mm2. Edited March 15, 2017 by e_com (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
koening Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 (edited) Jednak nie chce zmieniać ilości na liczbę rzeczywista. Chcę tylko dowiedzieć się skąd koszyk odczytuje informacje o cenie produktu. (Klikamy na dodaj do koszyka i w tym momencie skąd koszyk pobiera informacje o aktualnej cenie) Aktualna cena jest przechowywana w bazie czy w jakiejś zmiennej? Edited March 15, 2017 by koening (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 product.js wylicza cenę ostateczną produktu poddając cenę bazową dziesiątkom transformacji, rabaty, wpływ atrybutów na cenę, kursy walut i pewnie jeszcze coś tam dało by się wymienić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koening Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 O to mi właśnie chodziło dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts