playdewu Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Cześć! Na kilku stronach CMS mam mnóstwo kodu, który drastycznie spowalnia wczytywanie się strony. Próbuję to jakoś zoptymalizować, nie bardzo wiem jak się do tego zabrać na Preście. Pierwsze co mi przyszło do głowy, to wczytywanie zawartości HTML po załadowaniu szablonu. W preście za zawartość strony CMS odpowiada plik cms.tpl, a dokładniej linijka: {$cms->content} Macie jakieś pomysł w jaki sposób nakazać wczytanie treści w tle (w momencie załadowania szablonu), albo na samym końcu, po załadowaniu szablonu? Inna sprawa gdybym w kodzie miał czysty HTML, zamiast $cms->content użyłbym: {if $smarty.get.id_cms == '10'} {include file="$tpl_dir./zawartosc_strony.tpl"} {/if} ale mam mnóstwo znaczników typu: [category_products id_category='110' orderby='position' order='ASC' per_page='12'][/category_products] które z poziomu .tpl nie są interpretowane przez Preste. Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
playdewu
Cześć!
Na kilku stronach CMS mam mnóstwo kodu, który drastycznie spowalnia wczytywanie się strony.
Próbuję to jakoś zoptymalizować, nie bardzo wiem jak się do tego zabrać na Preście.
Pierwsze co mi przyszło do głowy, to wczytywanie zawartości HTML po załadowaniu szablonu.
W preście za zawartość strony CMS odpowiada plik cms.tpl, a dokładniej linijka:
Macie jakieś pomysł w jaki sposób nakazać wczytanie treści w tle (w momencie załadowania szablonu), albo na samym końcu, po załadowaniu szablonu?
Inna sprawa gdybym w kodzie miał czysty HTML, zamiast $cms->content użyłbym:
ale mam mnóstwo znaczników typu:
które z poziomu .tpl nie są interpretowane przez Preste.
Z góry dziękuję za pomoc.
0 answers to this question
Recommended Posts