armen10 Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Witam, jak można zrobić coś takiego jak na załączniku ? Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 To znany stary błąd omawiany kilka razy na forum, wyczyść cache na chwilę pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 (edited) niedo konca wiem, co PiotrK mial na mysli, bo to nie blad tylko atrybuty produktu, jak je dodasz (jako atrybuty koloru) to automatycznie pojawia sie i na liscie produkto i w karcie produktu. do kazdego takiego atrybutu mozesz dodac osone zdjecia, wiec w karcie produktu po kliknieciu w dany kolor automatycznie powinno zmianic sie zdjecie. zobacz w ustawienia czystej instalacji sklepu. tam wybrane produkty maja takie rozwiazania. Edited March 14, 2017 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 W konfiguratorze szablonu "default-b.o.o.t.s.t.r.a.p" jest przełącznik czy się mają wyświetlać color_listy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 No właśnie kwestia o co pyta autor Przyjąłem że o problem z brakiem wyświetlania ikon kolorów na liście produktów Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 armen10 Posted March 14, 2017 Author Share Posted March 14, 2017 (edited) Jeszcze raz mam sklep http://quickstepshop.pl/ I na stronie głównej mam produkty... Na tych produktach nie ma pokazanych wersji kolorystycznych, które są widoczne, jak się już wejdzie w dany produkt. Chciałbym zrobić tak, aby dostępne kolory pokazywały się też na produkcie na stronie głównej. W jakim pliku konfiguracyjnym mógłbym tego dokonać, albo może jakaś wtyczka jest od tego ? Edited March 14, 2017 by armen10 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Masz szablon typu "prawie-default-bootstrap" i prawdopodobnie ktoś go modyfikując wyciął te kolorki z templatki product-list.tpl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Ktoś edytując menu górne zapomniał submenu podsunąć do góry, ale najbardziej podoba mi się przycisk "Pokaż więcej" na stronie głównej, już miałem nadzieję że to jakiś lazyload a tu... nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 armen10 Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 (edited) Może jakaś pomoc ? Jak dodać te kolorki ? A te submenu ciężko podsunąć do góry, w którym to miejscu się robi ? Dzięki z góry Edited March 15, 2017 by armen10 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Na próbę podmień plik product-list.tpl z standardowego szablonu i zobacz czy sie atrybuty wyświetlają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 armen10 Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 (edited) Tak zrobiłem i nic. Tak samo jak wcześniej. Może podrzucić plik ? Póki co znalazłem miejsce w którym te kolory powinny być. Na stronie jest napis "Kolory:", ale tylko tyle Edited March 15, 2017 by armen10 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Po komentarzu @endriu o cudownym przycisku "Pokaż więcej" obejrzałem stronę dokładniej. Standardowo moduł "homefeatured" includuje templatkę product-list.tpl nic tam od siebie nie usuwając w produktach, czyli co widać w kategorii to i widać w module. U Ciebie w widoku kategorii jest OK, a w module lipa Czyli moduł został wyposażony we własną zmodyfikowaną templatkę. Może aby dodać boski przycisk "Pokaż więcej"? Aby to naprawić trzeba wgrać oryginalną templatkę modułu homefeatured z oryginalnego szablonu "default-bootstrap". Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 armen10 Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 Kurczę nie mam zielonego pojęcia, jak to zrobić więc przesyłam plik z nadzieją, że ktoś mi praktycznie pomoże Dziękuję. product-list.tpl.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Nie chodzi o product-list.tpl, bo ona wyświetla poprawnie w widoku kategorii. Tylko o /themes/TWOJ_SZABLON/modules/homefeatured/homefeatured.tpl W niej powinno być tylko tyle kodu: {if isset($products) && $products} {include file="$tpl_dir./product-list.tpl" class='homefeatured tab-pane' id='homefeatured'} {else} <ul id="homefeatured" class="homefeatured tab-pane"> <li class="alert alert-info">{l s='No featured products at this time.' mod='homefeatured'}</li> </ul> {/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 armen10 Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 (edited) Dokładnie taki sam kod już tam był... Ale dla pewności skopiowałem ten podany wyżej i nic się nie zmieniło. U mnie w pliku "product-list.tpl" w ogólne nie ma wpisu o atrybutach (kolorach), które miałyby się wyświetlać. Ale jak próbuję skopiować kod z "product.tpl" to coś mi nie wychodzi. Edited March 15, 2017 by armen10 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 (edited) A nie masz przypadkiem zainstalowanego jakiegoś modułu zamiennika "homefeatured"? W kodzie strony masz: <ul id="homefeatured" class="product_list grid row homefeatured tab-pane active"> Także wnioskowałem, że to oryginalny moduł od presty. Edit: To musi być jakiś zamiennik, bo oryginalny moduł presty nie ma przycisku "Pokaż więcej". Edited March 15, 2017 by e_com (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 armen10 Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 A jakiś tutorial, jak zmienić, dodać lub usunąć kod, aby pojawiły się tam te kolory ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Nie ma tutoriali p.t. "Jak naprawić popsuty szablon". Oryginalny szablon z oryginalnym modułem "homefeaturet" wyświetla te kolorki poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 armen10 Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 Ok trudno. Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Wejdź w zakładke Moduły > Pozycję i zobacz jaki moduł wyświetla te produkty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 armen10 Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 To jest to... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 To nie ten hook więc czy aby na pewno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 armen10 Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 A mam taką gorącą prośbę do tego tematu: https://www.prestashop.com/forums/topic/596260-sta%C5%82a-koszt-dostawy-niezale%C5%BCnie-od-ilo%C5%9Bci-produkt%C3%B3w/ Chciałbym mieć stały koszt dostały, a nie koszt, który rośnie z ceną koszyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
armen10
Witam,
jak można zrobić coś takiego jak na załączniku ?
Z góry dziękuję za pomoc.
22 answers to this question
Recommended Posts