TimonP Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 (edited) Gdy kliknę button "Dodaj do koszyka" a następnie "Przejdź do realizacji zamówienia" pojawia mi się informacja "Twój koszyk jest pusty". Po prostu sklep nie dodaje produktów do koszyka.Jak to naprawić? Włączałem tryb debugowania zgodnie z instrukcją 1. Wyłączenie wszystkich instancji cache - "parametry zaawansowane" - > "wydajność" 2. edycje pliku /config/defines.inc.php linia 29 znajdź define('_PS_MODE_DEV_', false); zamień Kod: [Zaznacz] define('_PS_MODE_DEV_', true); 3 debugowanie zapytań sql - wolno działający sklep - ten sam plik znajdź Kod: [Zaznacz] define('_PS_DEBUG_PROFILING_', false); zamień Kod: [Zaznacz] define('_PS_DEBUG_PROFILING_', true); Oraz wyłączałem mody ( likebox, komentarze i udostępnij ) gdzies wyczytałem że to też może powodować błędy. Jednak nic nie pomaga. Prestashop 1.6 Edited January 26, 2021 by TimonP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TimonP Posted March 13, 2017 Author Share Posted March 13, 2017 Nikt mi nie pomoże ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Do testu proponuję w Zaawansowane -> Wydajność ustawić: Wyłącz moduły nie od PrestaShop - TAK Wyłącz wszystkie nadpisywania - TAK Jeśli będzie OK, to trzeba szukać modułu który nadpisał nieprawidłowo kontroler koszyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TimonP Posted March 13, 2017 Author Share Posted March 13, 2017 Zgodnie z tym wątkiem https://www.prestashop.com/forums/topic/270511-koszyk-brak-produktow-po-ich-dodaniu/ dodałem do komentarza wpisy w pliku blockcart.tpl i wszystko zaczęło działać. Następnie z ciekawości usunąłem komentarze, przywróciłem plik do oryginalnego stanu i sklep ciągle działa prawidłowo. Wyczyściłem ciastka, historię w przeglądarkach. Sprawdzałem sklep na różnych przeglądarkach i dwu telefonach. Nie mam pojęcia co się stało a tym bardziej jak to naprawiłem Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sebik_1978 Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Zgodnie z tym wątkiem https://www.prestashop.com/forums/topic/270511-koszyk-brak-produktow-po-ich-dodaniu/ dodałem do komentarza wpisy w pliku blockcart.tpl i wszystko zaczęło działać. Następnie z ciekawości usunąłem komentarze, przywróciłem plik do oryginalnego stanu i sklep ciągle działa prawidłowo. Wyczyściłem ciastka, historię w przeglądarkach. Sprawdzałem sklep na różnych przeglądarkach i dwu telefonach. Nie mam pojęcia co się stało a tym bardziej jak to naprawiłem Dzięki za pomoc Mam sklep www.caissa-chess.com i jest on po migracji z Prestashop Cloud na wersję download. Wszystko działa OK poza.... problemem z koszykiem. Proszę o pomoc w tym temacie - przeczytałem to co tam jest napisane w wątku powyżej i nie kumam niestety. Może ktoś powiedzieć mi: w tym pliku usuń / dopisz / zmień tę i tamtę linijkę? Bardzo proszę o szybką pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
TimonP
Gdy kliknę button "Dodaj do koszyka" a następnie "Przejdź do realizacji zamówienia" pojawia mi się informacja "Twój koszyk jest pusty". Po prostu sklep nie dodaje produktów do koszyka.
Jak to naprawić?
Włączałem tryb debugowania zgodnie z instrukcją
Oraz wyłączałem mody ( likebox, komentarze i udostępnij ) gdzies wyczytałem że to też może powodować błędy.
Jednak nic nie pomaga.
Prestashop 1.6
Edited by TimonP (see edit history)Link to comment
4 answers to this question
Recommended Posts