Rike Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Sziasztok!Kérdésem az lenne, hogyan töröljek termékeket a webáruház kínálatából, hogy a google-nek találati listájában ne okozzon túl nagy zavart?Én első lépésben azt gondoltam- áthelyezem a törölni kívánt termékeket egy MEGSZŰNT TERMÉKEK menüpont alá,- feltöltött sitemap-ből ezeket az oldalakat törlöm,- majd idővel törlöm a termékeket a MEGSZŰNT TERMÉKEK menüpont alól is.Itt sajnos még maradna egy olyan apróság, hogy a webáruház keresése alól, hogyan lehetne elrejteni vagy törölni ezeket a termékeket?Ide gondoltam:- megrendelhetőség opciót, árakat törlöm- meta tag-eket törlöm- jellemzőket törlöm (erre a prestool-on kívül van más megoldás, valahogyan csv-ben ?)Más ötlet?- átírányító-s modul?- vagy 3000 termékből ha törlök kb. 100-200-at időnként, nem lehet probléma ?Köszönettel: Erik Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Sokféle mód létezik és van jó átirányítós modul is. A kérdésed elég összetett. Elmondom az alapkoncepciót, ha nem megfelelő akkor továbbfűzzük a gondolatot. 1. Ha a termék már nem is lesz a jövőben akkor törlés, majd Redirect 301-es átirányítás egy releváns termékre (akár kézzel htaccess-ben, akár php-vel, akár modullal). 2. Ha a termék még lehet, hogy lesz a jövőben akkor adminban a terméklapon ár levétele, megrendelési lehetőség levétele és várakozás míg újra eladhatóvá nem válik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rike Posted March 12, 2017 Author Share Posted March 12, 2017 Köszönöm a nagyon gyors választ! A termékek törlése nálam mindig végleges. Úgy látom csak én bonyolítottam túl. Már régen kész lennének az átirányítások is ha kérdezek a sok keresgélés, olvasgatás helyett Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Csatlakozz a facebook csoportunkhoz! Ott perceken belül szinte mindenre kapsz választ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rike Posted March 12, 2017 Author Share Posted March 12, 2017 Jelen vagyok ott is! Legközelebb majd azt preferálom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rike Posted March 12, 2017 Author Share Posted March 12, 2017 Még egy apróság: - az átirányítás mindenféleképpen egy releváns termékre történjen? - jó megoldás lenne ha a megszűnő terméket a saját kategóriájára irányítanám át ahol hasonló termékek vannak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 - igen és igen. Mindenképp egy releváns termék legyen, ez fontos. Ha az átirányítás egyáltalán nem releváns akkor azt a Google valószínűleg nem fogja figyelembe venni. Igen, megteheted azt is, hogy saját kategóriára irányítasz de ennél jobb, ha releváns termékre történik az átirányítás. Ha ezt nem lehet akkor jó a releváns kategória. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bence.bokor Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 De csak ha tényleg releváns (szinte azonos, pl más szín, más méret) a termék, különben még bünti is lehet belőle. Kétséges helyzetekben inkább vissza a szülőkategóriára, azzal bár valószínűleg valamennyit bukunk, de közel sem annyit, mintha turpisságon kapna minket a google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts