koening Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Witam Mam taki problem, że klient kupił przedmiot i zapłacił, przyszlo mi powiadomienie ne email z dotpaya jednak w zakladce zamowienia nie mam zadnego nowego a gdy sprawdze Klienci -> koszyk zakupów jest status niezamowione przy tym koszyku za ktorego produkty klient zaplacil . W czym moze byc problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Witam, najprawdopodobniej było tak,że po zapłacie klient nie wrócił do sklepu w związku z czym zamównienie nie zostało utworzone proponuję przetestować proces zamawiania i w momencie dokonania płatności - nie porwracać do stron sklepu, zamówienie nie zostanie złożone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koening Posted March 9, 2017 Author Share Posted March 9, 2017 (edited) Zrobiłem sam zamówienie i sytuacja wyglada tak: Klient płaci ale zamówienie nie rejestruje się w sklepie i nie jest w żaden sposób przetwarzane, a płatnośc pobierana jest z konta Klienta, a klient po powrocie do sklepu widzi tylko w kółko ładującą sie stron z kręcącym się loaderem dotpaya i komunikatem: Oczekiwanie na potwierdzenie płatności. Przed przenosinami na inny serwer sklep dzialal poprawnie. Czy przenosiny strony WWW na inny serwer mogly wplynac na platnosci Dotpay? Chociaz przeinstalowalem dotpay, wygenerowalem nowy PIN i to samo. Po wpisaniu w przegladarke adresu URLC z dotpay w przegladarce wyswietla sie taki komunikat: PrestaShop - ERROR (REMOTE ADDRESS: 46.XXX.XXX.105) Edited March 9, 2017 by koening (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Masz w ustawieniach dotpay zaznaczone: Zezwól na przyjęcie parametru URLC z zewnętrznego serwisu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts