Jump to content

Prestashop'a Banka Kanalları İçin Toplam Tutara % Komisyon Ekleme

avmsepet

Recommended Posts

Merhabalar,

Bankalar, İyzico ve birçok firma yapılan satışa %2.5 + 0,25 TL gibi ek ücret talep etmektedir.

Bu işlem tek çekim olarak yapıldığında %2.5 + 0,25 TL yada hangi para birimi kuru ise, ona göre hesaplama yapmalı,

Şöyle bir durum var.

Müşteri siteye girdi. Fakat ben ödeme kanalı olarak müşteriye Komisyon oranını nasıl yansıtabilirim. Herhangi bir ücretsiz modül var mıdır?

Yada bir kod ile 100 TL'lik bir siparişi 

100 * 0,025 + 0,25 = 102,75 TL ( 2,75 TL ) olan kısmın müşteriden komisyon olarak alınması herkesin işini görecektir.

Toplam tutarı yukarıdaki hale getirmek mümkün olabilir. Fakat nasıl yapılacağı konusunda yardım etmenizi rica ederim.

Teşekkür ederim.

Tüm ödeme yöntemlerinde bu uygulama zaten vardır, size hizmet sağlayan firmanın panelinde taksitlendirme işlem yönetimi vardır, buradan komisyon ekleyebilirsiniz.

Eğer özel bir modül yani banka pos modülü kullanıyorsanız, aynı şekilde bu modülde bir taksit yönetimi vardır, isterseniz tek çekime komisyon ekleyebilirsiniz.

Fakat bu yöntem hiç bir zaman iyi bir yöntem değildir, insanlar üründe gördüğü fiyatı ödeme sayfasında da aynısını görmek ister.

Merhabalar,

100 TL'lik bir ürün için komisyon bedelini harici firmalar eklemiyor. Sadece sizin kendi sunmuş olduğunuz hizmet üzerinden işlemlerde bu işlem geçerli örneğin.

İyzico gibi firmalar 100 TL'lik bir ürün için 102,75 TL ücret çekmiyor. 

Sistem nasıl yönlendirme yapar ise o şekilde işlem uygulamakta ayrıca bu tutarı müşteri bilgisi dahilinde yapıyor olacağız.

%2.5 + 0.25 TL 'lik ücret çekimini müşteri görüyor ve talep ediyor olacaktır. Eğer bu tutarı görüpte ödeme yapmak istememesi gibi bir durumu göz önünde bulundurmuş olacaksa Havale yada eft ile ödemeyi seçip o şekilde ödeme de yapabilir. Fakat ben ürün fiyatının içerisine gizlice bu rakamı yerleştirip çekim yapmayı uygun görenlerden değilim.

Tam bir fiyasko esas müşteriyi yanıltan durum budur. Şeffaf olmayan firma her türlü sahte işe kendisini adamıştır. Ve gizlilik değil şeffaflık söz konusu ise yapılacak ödeme işlemlerinde kart ile ödeme işlemi için ek % komisyon oranlarını göstermek daha sağlıklı gözükmektedir.

Sizden ricam ek masraflar olarak isimlendirelim.

Ek masraflar adı altında müşteriden özel ücretler talep edebileceğimiz bir modül var mı?

Örneğin: Metro gross market verdiği her bir poşet için 1 TL ücret alıyor. Adı toptancı olarak lanse edilmiş fakat benim toptan anlayışım herkesten daha uygun olmasıdır.

Piyasa'ya göre hemen hemen aynı fiyatta satış yapar. Sadece bakkal veya marketlere toptan için % indirimi sağlamaktadır. Bize toptancı kartı verdiklerinde gidip alışveriş yaptığımızda toptan alıyorum bana daha ucuza geldi dememiz çok mantıklı olmayacak. Sadece kutulu ve paket içi miktarı aldığımız için toplu alım yaptım demek olur.

Kısaca demem şu ki 1 TL poşet olarak bahsetmiş olduğum ürün ekstra bir ücret ve müşteriye bunu yansıtabileceğim bir alan modüllerde ve prestashop sisteminde mevcut değil.

Bildiğiniz bir modül var mı? Miktar ve % olarak ekleme yapabilen,

Teşekkür ederim.