Od około końca ubiegłego roku co jakiś czas otrzymuję wiadomość e-mail dotycząca błędów w sklepie:
Log: masz nowe ostrzeżenie z Twojego sklepu
Witaj {firstname} {lastname},
Otrzymałeś nowy alert dziennika
Uwaga: otrzymałeś nowy log alertu w Twoim zapleczu administracyjnym.
Możesz to sprawdzić w sekcji "Narzędzia" > "Logi" na zapleczu Twojego sklepu.
W Zaplecze > Zaawansowane > Logi nie ma żadnych informacji. Co więcej zapis logów zatrzymał się na 3 lutego br.
A od momentu kiedy pojawiły się te maile do 3 lutego pojawiło się jakieś 10 logów dot. edycji produktów i to mimo, iż w tym okresie edycji było znacznie więcej.
Maile te otrzymuję gdy klienci składają zamówienia. Nie za każdym razem. Np. ostatnio 6 zamówień i tylko 2 maile z błędem.
Sytuacja ta ma miejsce po tym jak wartość Minimalny poziom bezpieczeństwa ustawiłem z domyślnego 5 na 4.
Question
Viktorson
Hej,
Od około końca ubiegłego roku co jakiś czas otrzymuję wiadomość e-mail dotycząca błędów w sklepie:
W Zaplecze > Zaawansowane > Logi nie ma żadnych informacji. Co więcej zapis logów zatrzymał się na 3 lutego br.
A od momentu kiedy pojawiły się te maile do 3 lutego pojawiło się jakieś 10 logów dot. edycji produktów i to mimo, iż w tym okresie edycji było znacznie więcej.
Maile te otrzymuję gdy klienci składają zamówienia. Nie za każdym razem. Np. ostatnio 6 zamówień i tylko 2 maile z błędem.
Sytuacja ta ma miejsce po tym jak wartość Minimalny poziom bezpieczeństwa ustawiłem z domyślnego 5 na 4.
Jednocześnie w tym okresie dokonałem ręcznej aktualizacji bezpieczeństwa sklepu zgodnie z tym tematem: https://www.prestashop.com/forums/topic/458395-patch-bezpiecze%C5%84stwa/?hl=%2Bbezpiecze%C5%84stwa
Co takiego może się dziać?
Dlaczego logi przestały się zapisywać?
Pozdrawiam
3 answers to this question
Recommended Posts