Dirku12 Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Witam, Jak przerzucic baze produktów ze skryptu shoplo do prestashop? Nie mogę znaleźć jakichś konkretnych informacji/poradnika, a chodzi o to, że plik CSV po wyeksportowaniu z Shoplo i zaimportowaniu do Presta nie dziala, wywala taki błąd: Generalnie czytałem nieco o edycji pliku CSV, ale szczerze nie ogarniam, jak mam to zrobić. W shoplo mam sporo zdjęć, produktów, opisów itd, ręczne dodawanie mi zejdzie zbyt długo, a i tak jestem już spóźniony, nie wiem co robić.....zielony jestem nieco w tych sprawach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Pokaż kilka wierszy z tej csv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirku12 Posted February 16, 2017 Author Share Posted February 16, 2017 Pokaż kilka wierszy z tej csv Tak to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Przygląnij się mapowaniu kolumn i ustawienom importu - z tego co wrzuciłeś wygląda na to, że dane są wystarczające do importu produktów. Którą kolumnę ustawiałeś jako nazwę produktu ?, Jkie dawałeś separatory pól i wartości ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirku12 Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 (edited) nie wiem w jaki sposób mam to robić, mapowanie nic nie daje, wywala błąd na czerwony gdy coś grzebie, albo wywala takie okno jak powyżej dałem Edited February 17, 2017 by Dirku12 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sony556 Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Po pierwsze: Korzystaj z programu LIBRE OFFICE albo OPENOFFICE dzięki temu można rodzdzielić poszczególne frazy po przecinkuPo drugie: Importer z SHOPLO jest inaczej zbudowany niż importer z PRESTY i tylko i wyłącznie bardzo duża przebudowa tego pliku da ci efekt. Po trzecie:Musisz kodować pliki w formacie UTF dzięki temu będziesz miał polskie znaki w produktach Po czwarte: Importer w prescie jest ubogi i nie zrobisz nim wszystkiego. Po piąte plik z shoplo nie nadaje się pod preste aby zrobić kopiuj wklej i importuj Używałem przez chwile SHOPLO oprogramowanie może i fajne jest sporo ciekawych rozwiązań ale nie przeniesiesz produktów przez CSV bez edycji plików. Jeżeli nie potrafisz tego zrobić i nie rozumiesz jak to działa leppiej to komuś zlecić. Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaramaria Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Który CMS będzie lepszy dla małego sklepu na podstawie Waszych doświadczeń? Jestem na etapie wyboru CMS-a i zastanawiam się, czy lepsza będzie Presta czy może pozycjonowanie sklepu Shoplo będzie łatwiejsze. Znalazłam zresztą charakterystykę tego CMS-a, ale zastanawiam się, na ile przekłada się na doświadczenie użytkowników: USUNIĘTO LINK Przeprowadzacie migrację produktów między nimi, więc domyślam się, że z Shoplo z jakiegoś powodu zrezygnowaliście, ale dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
turbo_rabbit Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 spróbuj tym https://www.shopping-cart-migration.com/ jedna z opcji umozliwia import z csv troche gimnastyki i zrobisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 @sylwiaklara proszę nie wprowadzać użytkowników forum w błąd, pisanie że znalazłaś charakterystykę na własnej stronie jest bardzo dużym wprowadzeniem w błąd poprzez krypto reklamę. Użytkownicy tego forum są mądrzy i szybko wyłapują takie rzeczy więc raczej nie skorzystają z usług firmy SEO która na wstępie oszukuje Jeśli nie potraficie się sami wypozycjonować stosując poprawne techniki, jak chcecie pozycjonować inne strony i jak one na tym skończą? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted February 5, 2019 Share Posted February 5, 2019 Jest jeszcze opcja skorzystania z systemu Baselinkera. Wspiera on Shoplo i prestę, więc odpowiednio konfigurując wszystkie parametry synchronizacji dałoby się to zrobić Shoplo > Baselinker > Prestashop (w dowolnej wersji 1.6 lub 1.7). Nie jest to rozwiązanie darmowe (nie licząc 14 dniowego okresu testowego), ale bez wiedzy na temat importu plików CSV i ich modyfikacji jesteś w stanie to sam ogarnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts