Tomasz Słomiński Posted June 18, 2010 Share Posted June 18, 2010 Witam,we wtorek odbędzie się drugi Barcamp Prestashop. Jest możliwość przedstawienia problemów specyficznych dla polskiej wersji presta - jak na przykład polskie znaki w fakturze czy w ogólności faktura proforma. Jeżeli macie jakieś uwagi / pytania do ekipy dotyczące tego typu funkcjonalności, to zamieśccie je w odpowiedziach, a ja postaram się wydobyć od nich maksymalnie precyzyjne odpowiedzi. Ponieważ temat jest na czasie (prestashop chce się stać naprawdę sklepem międzynarodowym, i pracują usilnie w tym kierunku), więc jest szansa że trafne sugestie zostaną wdrożone w miarę szybkoPozdrawiamTomasz Słomiński Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianos73 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Pewnie już za późno ...ale w mojej ocenie są 2 podstawowe problemy aby sklep stał się "zawodowy" :1) kodowanie znaków ( chyba lepiej by było definiowalne a nie na stałe UTF ... choćby tylko przy współpracy z bazą danych )2) baza danych ... mi się udało przeportować z MySql do Postgresa ( naprawdę dzięki temu działa duuuużo szybcej, i stabilniej), a jeśli mi to poszło dość szybko to wydaje mi się że nie powinno być z tym większego problemu. a przy okazji zapraszam na elaboro.pl :-) gdzie prestę zintegrowaliśmy z naszym systemem sprzedaży Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts