Inkton Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Jak można manewrować formami płatności aby zmieniać ich kolejność? Chciałbym mieć dotpay na pierwszy miejscu itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Inkton Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 (edited) Ok działa, a czy jest możliwość, żeby edytować wygląd tych form płatności? Nie wiem czemu dotpay jest na całą stronę a reszta nie. Chciałbym to ujednolicić Rozwiązane. Trzeba było w dotpay, payment.tpl w divie wpisać tak <div class="col-xs-12 col-md-6"> i wtedy jest ok. Edited February 22, 2017 by Inkton (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 W Moduły > Pozycje kolejność modułów w danym hooku decyduje o kolejności na stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Inkton Posted February 15, 2017 Author Share Posted February 15, 2017 W Moduły > Pozycje kolejność modułów w danym hooku decyduje o kolejności na stronie. Ok działa, a czy jest możliwość, żeby edytować wygląd tych form płatności? Nie wiem czemu dotpay jest na całą stronę a reszta nie. Chciałbym to ujednolicić Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Edytując pliki modułu można to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Inkton Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 Edytując pliki modułu można to zrobić. Kurde 2 dni temu to znalazłem i udało mi się wyedytować szerokość tego paska. Teraz szukam od godziny i nie mogę znaleźć. Jakaś podpowiedź gdzie konkretniej szukać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 http://getbootstrap.com/css/#grid Jak masz połowę, to masz klasę .col-XX-6, jak zmienisz na .col-XX-12 to będzie 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Inkton Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 http://getbootstrap.com/css/#grid Jak masz połowę, to masz klasę .col-XX-6, jak zmienisz na .col-XX-12 to będzie 100%. Mniej więcej rozumiem, tylko w jakim pliku ja mam to zmienić? Najwiekszy problem jest ze znalezieniem tego. Metodą prób i błędów zawsze w końcu wychodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 /modules/MODUL_PLATNOSCI/views/templates/hook/payment.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Inkton Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 /modules/MODUL_PLATNOSCI/views/templates/hook/payment.tpl Ok udało się zmienić ale jest jeszcze problem responsywności. Po zmianie na col-xs-6 wyświetla się poprawnie na komputerze w "normalnym widoku" ale jak włącze widok tabletu lub telefonu to wygląda inaczej niż pozostałe metody płatności-jest mniejsze proporcjonalnie od pozostałych o połowę i zamiast pasek zabierać całą szerokość ekranu na tablecie zabiera połowę, a reszta czyli odbiór osobisty oraz przelew zwykły wyświetla się poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Każda firma od płatności elektronicznych klepie swoje moduły na swój strój. Jak chcesz to ujednolicić, to zobacz jak jest wygląd sformatowany i ostylowany np. w bankwire i zrób analogicznie w dotpay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Inkton Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 Ok udało się zmienić ale jest jeszcze problem responsywności. Po zmianie na col-xs-6 wyświetla się poprawnie na komputerze w "normalnym widoku" ale jak włącze widok tabletu lub telefonu to wygląda inaczej niż pozostałe metody płatności-jest mniejsze proporcjonalnie od pozostałych o połowę i zamiast pasek zabierać całą szerokość ekranu na tablecie zabiera połowę, a reszta czyli odbiór osobisty oraz przelew zwykły wyświetla się poprawnie. Zmieniłem już wszystko co mogę i nic się nie zmienia. Tzn zmiany jakieś były ale nie takie jak trzeba, raczej styl się sypał. Zrobiłem taki sam styl w dotpay jaki jest w bankwire ale to nic nie dało. Dodałem też ręcznie dotpay do global.css ale to tez nic nie dało. Nadal wyświetla się tak samo jak w załączniku z trzeciego postu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Inkton Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 monamo Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Ja od kilku dni próbuję rozwiązać problem z modułem Przelewy24 niby wszystko jest ok dokładnie krok po kroku przeprowadziłem instalację a nawet ponowną reinstalację po rozmowie z pracownikie działu IT Przelewy24 ale nic to nie zmieniło nadal przy finalizacji zamówienia widoczne są dostępne metody płatności Przelew tradycyjny i Paypal nie ma wyboru w postaci Przelewy24. mój sklep pracuje na Prestta 1.6.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Twoje pytanie jest raczej nie w temacie... Korzystasz z modułu typu ship to pay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Inkton
Jak można manewrować formami płatności aby zmieniać ich kolejność? Chciałbym mieć dotpay na pierwszy miejscu itd.
14 answers to this question
Recommended Posts