pospieszek Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Witam, potrzebuję wkleić kod konwersji google do strony z podziękowaniem, lecz nie mam pojęcia gdzie on może się znajdować. Strona postawiona jest na PrestaShopie. Czy jest w stanie ktoś napisać mi gdzie dokładnie powinienem go wkleić Pozdrawiam Mateusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Zazwyczaj jest to plik order-confirmation.tpl chociaż to zależy od szablonu a czasami od modułów płatności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pospieszek Posted February 15, 2017 Author Share Posted February 15, 2017 Wkleiłem go tam i faktycznie pojawia się w źródle strony z podziękowaniem natomiast dostałem informacje, że powinienem jeszcze zedytować google_conversion_value. Czy jest ktoś w stanie mnie poinformować w jaki sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 (edited) We wklejonym kodzie masz dwa parametry: 'value': 1.0, 'currency': 'PLN', Jeśli nie zmienisz 'value' to kwota konwersji będzie cały czas jako 1 PLN Trzeba tam wkleić kod z kwotą zamówienia, ale.. no właśnie. Gdzie to znaleźć? Ok, po pomocy jednego z forumowiczów mam rozwiązanie: W kodzie śledzenia należy zmienić: 'value': 1.0 na 'value':{$order.totals.total.amount}, Aby dodatkowo notować numer transakcji ( zamówienia ) możemy zmienić 'transaction_id': na 'transaction_id': {$order.details.reference} Sprawdź i napisz czy u ciebie też działa poprawnie Choć temat ma już dłuuuugą brodę- ale nikt nie odpisał, wiec może jeszcze nie zrobiłeś... Edited August 25, 2019 by miccom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts