miszeli Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Witam Myślałem że się uporam sam ale chyba jednak nie . Trochę z ciekawości trochę z chęci zabrałem się na "sklonowanie" aby ew przejść na nową prestę 1.7 ( stara to 1.6) Udało się przenieść wszystkie atrybuty, funkcje , producentów dostawców , kategorie itd , i nawet w sumie produkty ALE : - produkty widoczne są ( bez zdjęć ) w front office z cenami itd ( ew co zrobić aby pokazały się zdjęcia) -produkty NIE widoczne w backoffice ??! w ogóle nie ma ich w katalogu Zostały jeszcze zamówienia , ale za to się jeszcze nie brałem - narazie chcialbym się uporać z produktami , jakieś pomysły ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 miszeli Posted February 13, 2017 Author Share Posted February 13, 2017 Ktoś pomoże ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 To nie tak chop siup przewalić jedną bazę do drugiej i wsio będzie hulać. Tu możesz zobaczyć jak ewoluowała baza presty: https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/tree/develop/install-dev/upgrade/sql Jak widać niby w obrębie tej samej wersji 1.6 są setki różnic w bazach poszczególnych subwersji. A baza musi być idealnie zgodna, a nie tylko tak cirka podobna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
miszeli
Witam
Myślałem że się uporam sam ale chyba jednak nie .
Trochę z ciekawości trochę z chęci zabrałem się na "sklonowanie" aby ew przejść na nową prestę 1.7 ( stara to 1.6)
Udało się przenieść wszystkie atrybuty, funkcje , producentów dostawców , kategorie itd , i nawet w sumie produkty ALE :
- produkty widoczne są ( bez zdjęć ) w front office z cenami itd ( ew co zrobić aby pokazały się zdjęcia)
-produkty NIE widoczne w backoffice ??! w ogóle nie ma ich w katalogu
Zostały jeszcze zamówienia , ale za to się jeszcze nie brałem - narazie chcialbym się uporać z produktami , jakieś pomysły ?
2 answers to this question
Recommended Posts