Tomek1271 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Koledzy, przeczesałem forum i sporo znalazłem, ale problem nadal mam nie rozwiązany - drepczę w kółko. Przeniosłem sklep z domeny x do domeny y/sklep/ W bazie danych ustawione jak radziliście domain: y i physical url: /sklep/ W innym slepie tez tak jest i działa. W nowym natomiast nie wyświetlają się style css - w źródle strony widać, że link do css nie zawiera /sklep/ gdzie to zmienić? Cashe wyczyszczony. Czy da się wpisać na "sztywno" w header.tpl ? {if isset($css_files)} {foreach from=$css_files key=css_uri item=media} <link rel="stylesheet" href="{$css_uri|escape:'html':'UTF-8'}" type="text/css" media="{$media|escape:'html':'UTF-8'}" /> {/foreach} {/if} Dzięki za wszelką pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Odśwież htaccess Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tomek1271 Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 Dzięki za odpowiedź. Odświerzyłem jest tak jak teoretycznie powinno: #Domain: e-polion.plRewriteRule . - [E=REWRITEBASE:/sklep/]RewriteRule ^api$ api/ [L]RewriteRule ^api/(.*)$ %{ENV:REWRITEBASE}webservice/dispatcher.php?url=$1 [QSA,L]# AlphaImageLoader for IE and fancyboxRewriteRule ^images_ie/?([^/]+)\.(jpe?g|png|gif)$ js/jquery/plugins/fancybox/images/$1.$2 [L] Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 (edited) w źródle strony widać, że link do css nie zawiera /sklep/ No to masz 2 możliwości. Albo w bazie danych źle podmieniłeś nazwę domeny albo coś nie tak z plikiem htaccess. PS. Cache w sklepie masz wyłączony? Edited February 2, 2017 by krzysiuus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tomek1271 Posted February 3, 2017 Author Share Posted February 3, 2017 Dzięki. Okazało się że jest jeszcze coś (dwa dni grzebania ale znalazłem). W katalogu CONFIG jest settings.inc.php Oststnia linia define ('__PS_BASE_URI__', '/sklep/'); nie była nadpisywana ani z bazy danych, ani tym bardziej z backoffica. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Tomek1271
Koledzy,
przeczesałem forum i sporo znalazłem, ale problem nadal mam nie rozwiązany - drepczę w kółko.
Przeniosłem sklep z domeny x do domeny y/sklep/
W bazie danych ustawione jak radziliście domain: y i physical url: /sklep/
W innym slepie tez tak jest i działa.
W nowym natomiast nie wyświetlają się style css - w źródle strony widać, że link do css nie zawiera /sklep/
gdzie to zmienić? Cashe wyczyszczony.
Czy da się wpisać na "sztywno" w header.tpl ?
{if isset($css_files)}
{foreach from=$css_files key=css_uri item=media}
<link rel="stylesheet" href="{$css_uri|escape:'html':'UTF-8'}" type="text/css" media="{$media|escape:'html':'UTF-8'}" />
{/foreach}
{/if}
Dzięki za wszelką pomoc.
4 answers to this question
Recommended Posts