iwus Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Witam Tematów jak zmienić czcionkę na presta jest kilka jednak żaden nie wyjaśnia mi jak mam to zrobić . 1.Gdzie mam szukać plików CSS ? w jakimś module , czy mam zaintalować dodatkowy program i dopiero w nim edytować plik ? 2.Czy wystarczy wkleić ten kod a kolor czcionek zmieni się w opisie produktu ? do global.css dodajemy kod: .shop-phone { color:black; font-size:30px; font-family: comic-sans; } Moje czcionki na stronie są szare i sklejają się nie mają odstępów jak to zminieć skuterinwalidzki.pl/index.php?id_product=29&controller=product Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 iwus Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 Zainstalowałam program Topstyle lite , pobrałam plik global.css 1.Co powinnam zrobić żeby zmienić czcionkę w opisie produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Klasa .shop-phone nie ma nic wspólnego z opisem produktu. I nie wszystkie style są umieszczone w global.css. Do product.css dodaj: .page-product-box { color: black; line-height: 2em;} Wszystkie style są w katalogu /themes/NAZWA_SZABLONU/css/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 iwus Posted February 2, 2017 Author Share Posted February 2, 2017 w katalogu product.css znalazłam linijkę #short_description_content a.btn,.page-product-box .rte a.btn { text-decoration: none; } .page-product-box { color: black; line-height: 2em; i dodałam .page-product-box { color: black; line-height: 2em; zaimportowałam to na serwer , wyczyściłam pliki pamięci podręcznej i nadal nic to nie zmieniło . zdjęcie jest połączone z dwóch rożnych produktów . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 i dodałam .page-product-box { color: black; line-height: 2em; Brak nawiasu zamykającego style klasy na końcu: } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
iwus
Witam
Tematów jak zmienić czcionkę na presta jest kilka jednak żaden nie wyjaśnia mi jak mam to zrobić .
1.Gdzie mam szukać plików CSS ? w jakimś module , czy mam zaintalować dodatkowy program i dopiero w nim edytować plik ?
2.Czy wystarczy wkleić ten kod a kolor czcionek zmieni się w opisie produktu ?
do global.css dodajemy kod:
.shop-phone {
color:black;
font-size:30px;
font-family: comic-sans;
}
Moje czcionki na stronie są szare i sklejają się nie mają odstępów jak to zminieć
skuterinwalidzki.pl/index.php?id_product=29&controller=product
4 answers to this question
Recommended Posts