sirkawon Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Witam, Prowadzę sklep internetowy i chciałbym żeby istniała dopłata za wybór przesyłki za pobraniem. Niestety firmy kurierskie również doliczają coś takiego, więc chcę żeby osoby płacące przelewem online były nagrodzone tańszą przesyłką. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Utworzyć osobnego kuriera "Wysyłka za pobraniem" z wyższymi cenami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sirkawon Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 Co w przypadku gdy ktoś wybierze przesyłkę normalną "tańszą" a później zaznaczy płatność "za pobraniem". Wiadomo że mogę anulować albo doliczyć koszt do zamówienia, ale bynajmniej będzie to wyglądać nieprofesjonalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Jak to wybierze, a później zaznaczy? Będzie to kolejna pozycja na liście przewoźników, do wyboru raz bez zaznaczania niczego potem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sirkawon Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 Najpierw wybieramy rodzaj wysyłki (załącznik), a następnie dopiero rodzaj płatności (załącznik). Załóżmy że klient wybiera KURIER PRZEDPŁATA 20ZŁ, następnie przejdzie do PŁATNOŚCI i tam będzie mógł zaznaczyć również POBRANIE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Dlatego instalujemy moduł ShipToPay, który pozwala powiązać wysyłkę z płatnościami, i jak klient wybierze "Kurier pobranie" to już na ostatnim etapie będzie miał dostępne tylko płatność "Pobranie". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sirkawon Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 (edited) Dzięki Daresh. Właśnie na taką odpowiedź liczyłem @EDIT:Działa perfekcyjnie. Jeszcze raz wielkie dzięki! Edited January 30, 2017 by sirkawon (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
sirkawon
Witam,
Prowadzę sklep internetowy i chciałbym żeby istniała dopłata za wybór przesyłki za pobraniem.
Niestety firmy kurierskie również doliczają coś takiego, więc chcę żeby osoby płacące przelewem online były nagrodzone tańszą przesyłką.
Pozdrawiam
6 answers to this question
Recommended Posts