kwintus Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Dzień dobry, Mam problem, chciałbym z serwera pobrać baze danych poprzez phpMyAdmin ale chyba serwer sobie nie radzi. Baza zajmuje 19GB ale pobiera tylko max 1GB, czy da się to jakoś zrobić? nie wiem przez ssh? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Zwróć się do supportu żeby z poziomu konsoli zrobili backup. Chyba że Ty masz taki dostęp po ssh ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Jak masz ssh to polecenia mysqldump do zrzucania bazy a mysql do wgrywania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwintus Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 (edited) dziekuje bardzo za info. Udało mi się zgrać poprzez mysqldump baze i zapisać ją na serwerze. A w jaki sposób najszybciej zgrać z serwera pliki na dysk? Poprzez ftp idzie bardzo wolno i zrywa połączenie przy duzych plikach? przez ssh da się? Próbowałem przez scp ale wyskakiwało gdy podawałem ścieżke na c: permission denied Edited January 30, 2017 by kwintus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Duże pliki to jaki rząd wielkości? Chodzi o ten dump bazy? Poleceniem tar zrobisz archiwum i możesz je skompresować. Jeśli zrywa połączenia to może masz coś z netem albo z serwerem? C to w windows dysk systemowy i administrator ma tam dostęp, zgraj do dokumentów użytkownika albo na inny dysk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwintus Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 (edited) pliki rzędu max 100GB, przy czym nie jest to wielkość pojedyńczego pliku a całość. Kwestia w tym że pliki nie są dużej wielkości (nie licząc bazy) tylko ich ilość liczona w milionach... i teraz czy przez ssh pójdzie szybciej? kompresja plików raczej niemożliwa ponieważ serwer nie wydoli ani miejsca na nim już nie ma. Do dokumentów użytkownika to jak może przykładowo ścieżka wyglądać? na windows 10 lub 7... Edited January 30, 2017 by kwintus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Najlepszą opcją jest kompresja w tar. Jak nie ma miejsca dla tej operacji to kompresuj częściowo albo dokup miejsca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Dzień dobry, Mam problem, chciałbym z serwera pobrać baze danych poprzez phpMyAdmin ale chyba serwer sobie nie radzi. Baza zajmuje 19GB ale pobiera tylko max 1GB, czy da się to jakoś zrobić? nie wiem przez ssh? To baza Prestashop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwintus Posted January 31, 2017 Author Share Posted January 31, 2017 To baza Prestashop? Tak, to baza prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwintus Posted January 31, 2017 Author Share Posted January 31, 2017 To baza Prestashop? Tak, to baza prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Dość rozrośnięta Czy na pewno masz tam tylko potrzebne dane, czy nie ma np. przeładowanych tabel statystyk? (które można opróżnić przed importem?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwintus Posted January 31, 2017 Author Share Posted January 31, 2017 jest około 2 miliony produktów plus atrybuty około 40tys plus indeks wyszukiwarki i tyle zajmuje, tabela ze statystykami to akurat mały rozmiar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts