olsza122345 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Witam, mam pytanko Edytowałem zdjęcia w sliderze, myślałem, że się dostosują w jakiś sposób, no niestety nie poszło to po mojej myśli. Mam pytanko czy jestem w stanie/jesteście w stanie pomóc mi sprawdzić jaka powinna być rozdzielczość zdjęć żeby wypełniała slider na całej stronie? Albo jaka była rozdzielczość zdjęć przykładowych które były w szablonie? Szablon to Modula v1.1 zaprojektowany przez Presta Theme. Zapytałbym się w pomocy technicznej ale już minęła dla tego szablonu adres http://taniedoniczki.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Podaj link do demo tego szablonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
olsza122345 Posted January 25, 2017 Author Share Posted January 25, 2017 https://addons.prestashop.com/en/home-garden-themes/22606-modula.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Szerokość w demo to 1316 px Link to comment Share on other sites More sharing options...
olsza122345 Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze pytanko jak to ogarnąć żeby to wyglądało tak jak w demo, tzn. zdjęcie nr 1 ze slidera wypełnia całą stronę, a nie tak jak jest teraz że mam dwa zdjęcia obok siebie w tym trzecie jest w połowie. Proszę Was o pomoc bo nie mogę sobie z tym poradzić. Chciałbym uzyskać efekt jak w demo szablonu, że mam jedno zdjęcie na całej stronie i zdjęcia po prostu się przewijają. Druga sprawa, jak wgrywam szablon modula to ładują mi się zdjęcia z poprzedniego szablonu default presty. Może dlatego tak dziwnie zachowuje się slider? Jak przywrócić te fabryczne zdjęcia żeby slider wyglądał jak w demo? Wtedy tylko wrzucilbym zdjęcia w odpowiedniej rozdzielczości i tyle, to zdjęcie na stronie które jest teraz dodane ma szerokość 1316 px tak jak jest fabrycznie w tym szablonie a mimo tego nic sie nie zmieniło. Adres http://taniedoniczki.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 W ustawieniach slidera ustaw opcję "Maksymalna szerokość obrazu" = 1316 px i wgraj grafiki takiej właśnie szerokości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
olsza122345 Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 (edited) W ustawieniach slidera ustaw opcję "Maksymalna szerokość obrazu" = 1316 px i wgraj grafiki takiej właśnie szerokości... Wszystko już było zrobione jak pisałem poprzedniego posta, nadal jest to samo. Nie jestem aż takim łosiem żeby nie wiedzieć takich rzeczy Edited January 30, 2017 by olsza122345 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 (edited) Odinstaluj ten moduł i zainstaluj ponownie - powinien zainstalować się z ustawieniami domyślnymi... Widzę, że nie trzeba bo już działa Edited January 30, 2017 by PMaster (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
olsza122345 Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 Nadal widać część drugiego zdjęcia. Zainstaluję ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Spróbuj ustawić rozmiar na full HD (szerokość) czyli 1920px... Link to comment Share on other sites More sharing options...
olsza122345 Posted January 31, 2017 Author Share Posted January 31, 2017 Załadowałem moduł ponownie, dodałem zdjęcie o szerokości 1316 px, zmieniłem rozmiar na 1920 px i nic. Poza tym ponownie zainstalowały się zdjęcia z poprzedniego modułu "default" Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Przeglądam teraz i wyświetla się prawidłowo Z tym, że jest tylko jedno zdjęcie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts