IGD Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Witam, czy udało wam sie skonfigurowac metode płatności Paypal do waszego sklepu w Polsce? Z modułów mam do wyboru Paypal usa canada i paypal w jezyku Francuskim ktory wybrać? to pierwsze pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Francuski - bo to jest ten europejski moduł, który działa. Tłumaczenia na GitHub można znaleźć ale ja z pamięci instaluje Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Francuski - bo to jest ten europejski moduł, który działa. Tłumaczenia na GitHub można znaleźć ale ja z pamięci instaluje Czy to pole musi byc wypełnione? https://www.dropbox.com/s/9vl7m0suhodq2pa/Zrzut%20ekranu%202017-01-24%2013.29.33.png?dl=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Nasze sklepy nie udostępniają opcji logowania przez PayPal, zaznaczone mamy to na nie i nie uzupełnione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Nasze sklepy nie udostępniają opcji logowania przez PayPal, zaznaczone mamy to na nie i nie uzupełnione. Ok wiec to zostawiam kiedy klikam na płatność paypal wyskakuje okienko z blędem https://www.dropbox.com/s/el4fsfdfdy962e5/Zrzut%20ekranu%202017-01-24%2013.51.32.png?dl=0 czego on moze dotyczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 (edited) A prawidłowo podałeś dane API username? etc? Edited January 24, 2017 by Jedrzej z Komijo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 (edited) A prawidłowo podałeś dane API username? etc? API username tu podałem email ten sam ktorego uzywam do logowania na paypal API password wiadomo hasło z konta paypal Merechant ID podałem ten z mojego konta taki znalazłem 7EEMLL5T2YN7S i zaznaczone jest na TAK w prestashop tylko nie wiem co powinno być w API signature skąd wziąć tą informacje Edited January 24, 2017 by IGD (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 To nie są te dane, trzeba je pobrać tym żółtym przyciskiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 To nie są te dane, trzeba je pobrać tym żółtym przyciskiem ok, wiec żeby nie robic dwa razy ktora opcja:) https://www.dropbox.com/s/s6h8kzb6wyupxtj/Zrzut%20ekranu%202017-01-24%2014.02.00.png?dl=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 (edited) Chyba jednak prawy Edited January 24, 2017 by Jedrzej z Komijo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Po lewej - dodaj lub edytuj uprawnienia dostępu do API a w tym kroku? https://www.dropbox.com/s/lisdfks1g5d40vf/Zrzut%20ekranu%202017-01-24%2014.13.35.png?dl=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Jednak po prawej Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Jednak po prawej wporządku po kliknięciu w prawą opcje są kolejne dwa wybory, widziales je? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 klikaj w ślepo aż Ci wyjdzie - z tego co pamiętam to prawa a potem lewa pojawią się te 3 klucze Nie mam teraz wolnego konta api i czasu by to sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted January 25, 2017 Author Share Posted January 25, 2017 klikaj w ślepo aż Ci wyjdzie - z tego co pamiętam to prawa a potem lewa pojawią się te 3 klucze Nie mam teraz wolnego konta api i czasu by to sprawdzić. ok udało sie dzieki:) Jak już zagraniczni klienci mają mozliwość korzystania z paypal okazalo sie ze nie moga zarejestrować sie w moim Polskim sklepie tak napisał mi facet z Holandii to rownież da sie naprawic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 OK, nie może się zarejestrować bo nie ma jego kraju w liście rozwijalnej? Aby to porpawić trzeba wejść w lokalizację > kraje i tam włączyć dany kraj a następnie ustawić koszty dostawy, na koniec wejść moduły > płatności i tam zaznaczyć checkbox dla tych krajów które włączyłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted January 25, 2017 Author Share Posted January 25, 2017 OK, nie może się zarejestrować bo nie ma jego kraju w liście rozwijalnej? Aby to porpawić trzeba wejść w lokalizację > kraje i tam włączyć dany kraj a następnie ustawić koszty dostawy, na koniec wejść moduły > płatności i tam zaznaczyć checkbox dla tych krajów które włączyłeś Dziekuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
IGD
Witam, czy udało wam sie skonfigurowac metode płatności Paypal do waszego sklepu w Polsce?
Z modułów mam do wyboru
Paypal usa canada i paypal w jezyku Francuskim
ktory wybrać? to pierwsze pytanie
16 answers to this question
Recommended Posts