kubert Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 WitamCzy ktoś może spotkał się z problemem ruszającego się przycisku dodaj do koszyka? A konkretnie chodzi mi o : - powiększyłem ilość znaków na tytuł produktu funkcją truncated - teraz gdy tytuł zajmuje dwie linie przycisk zjeżdża do dołu - efektem tego jest pływający przycisk "fala" w jaki sposób to ustawić aby na tytuł było stałe miejsce 2 linii ? poniżej poglądowe zdjęcie Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Musisz dodać w stylach minimalną wysokość bloku z nazwą produktu, tak żeby zawsze było miejsce na dodatkową linijkę tekstu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kubert Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Musisz dodać w stylach minimalną wysokość bloku z nazwą produktu, tak żeby zawsze było miejsce na dodatkową linijkę tekstu. I w tym poście zapomniałem napisać ważnej rzeczy. Jestem raczkujący w prestashop. Możesz jakoś bardziej łopatologicznie mi to wytłumaczyć ?? Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 (edited) Oczywiście, a możesz udostępnić link do sklepu?Prawdopodobnie musisz edytować plik /themes/nazwa_szablonu/css/product_list.css tam musisz znaleźć coś w rodzaju: ul.product_list.grid > li .product-container h5 { } i dopisać tam wartość: ul.product_list.grid > li .product-container h5 { min-height:50px; } Edited January 24, 2017 by ufiartist (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kubert Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Oczywiście, a możesz udostępnić link do sklepu? Prawdopodobnie musisz edytować plik /themes/nazwa_szablonu/css/product_list.css tam musisz znaleźć coś w rodzaju: ul.product_list.grid > li .product-container h5 { } i dopisać tam wartość: ul.product_list.grid > li .product-container h5 { min-height:50px; } Dziękuje za bardzo fajną pomoc. Działa. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kubert
Witam
Czy ktoś może spotkał się z problemem ruszającego się przycisku dodaj do koszyka?
A konkretnie chodzi mi o :
- powiększyłem ilość znaków na tytuł produktu funkcją truncated
- teraz gdy tytuł zajmuje dwie linie przycisk zjeżdża do dołu
- efektem tego jest pływający przycisk "fala"
w jaki sposób to ustawić aby na tytuł było stałe miejsce 2 linii ?
poniżej poglądowe zdjęcie
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
4 answers to this question
Recommended Posts