lukasz8212 Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Problem najlepiej widać na zrzucie ekranu. Nie można poprawnie skonfigurować modułu One Page Checkout z Paczkomaty 24/7 wybór paczkomatu ucieka do stopki w powinien być w tym samym miejscu gdzie metody płatności. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Kontaktowałeś sie z autorem modułu OPC i paczkomaty? W zakładce Wydajność masz zaznaczone żeby przenieść javascript do stopki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lukasz8212 Posted January 22, 2017 Author Share Posted January 22, 2017 Kontaktowałem się z autorem paczkomnatów ale to nic nie dało.. Moduł pochodzi z prestahelp.pl i mimo to uważam że moduł jeśli chodzi o działanie jest super, Moduł One Page Checkout pochodzi z http://www.canin.sk/prestashop/presta-modules/24-one-page-checkout.html To co ucieka do stopki to zawartość jednego pliku o nazwie footer.tpl to a sam wybór metody carier_list.tpl jeśli chodzi o zaczepy to moduł paczkomaty korzysta z tych co na zrzucie. To co ucieka na dół jest w displaFooter i myślę że bez przeróbek tu się nic nie da zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 A sprawdzałeś to o co pytałem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lukasz8212 Posted January 22, 2017 Author Share Posted January 22, 2017 Tak sprawdziłem i przy włączonej opcji by javascript był na dole i przy wyłączonej jest to samo. Moduł One Page Checkout ma jeszcze taką opcje w ustawieniach: Domyślny wygląd metod dostawy z PrestaShop (ekserymentalne) po zaznaczeniu tego wygląd metod płatności wygląda jak ze standardowego formularza ale niestety po wyborze paczkomatu nie wyświetla się te pole z wyborem paczkomatu. Nie wyświetla na stronie ale jak się weźmie źrótło strony to w kodzie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lukasz8212 Posted January 27, 2017 Author Share Posted January 27, 2017 nie ma pomysłu co z tym można zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 A moduł OPC wspiera obsługę paczkomatów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Panoramix4444 Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 I jak udało się rozwiązać problem? Zamierzam zakupić ten moduł OPC a do paczkomatów mam ten sam. ukasz8212 - napisz, czy moduł poprawnie działa, pomimo tego, że wyświetla się nie tam gdzie powinien. Jeżeli działa, to już będzie się go dało umieścić w odpowiednim miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lukasz8212 Posted January 29, 2017 Author Share Posted January 29, 2017 Kupuąc moduł paczkomatów było napisane w opisie że jest zgodny z OPC. I działa normalnie bez problemu złoży się zamówienie tylko ucieka to do stopki. Myślę że to kwestia tego że ta zawartość gdzie wybiera się paczkomat to za to odpowiada zaczep displayfooter. To należało by przenieść. Nie dam rady tego sam zrobić. Jeśli ktoś wie jak to zrobić to chętnie mu to zlecę co do ceny też się dogadamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lukasz8212 Posted January 29, 2017 Author Share Posted January 29, 2017 PrestaShop Superstar - tak w ustawieniach modułu jest opcja której włączenie powinno pomóc w obsłudze paczkomatów. Jest to opisane: Domyślny wygląd metod dostawy z PrestaShop (ekserymentalne) (Bazujący na tabeli html \"delivery_option\" metodzie wyboru. Dla kompatybilności z modułami jak Paczkomaty, SoCollissim). Właczenie tego powoduje że medody płatności wyglądają jak w standardowym formularzu lecz po zaznaczeniu paczkomatu nie pojawia się wybór paczkomatu - jst nie widoczny. Natomiast jak się weźmie źródło strony to pokazuje kod opcji wyboru paczkomatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 OPC nie jest jednoznaczne z modułem OPC. Presta w standardzie ma zakupy w jednym kroku czyli OPC i moduł paczkomatów z tym za pewne działa poprawnie natomiast moduł OPC może nie być już kompatybilny, i tak np. moduł https://addons.prestashop.com/en/express-checkout-process/8503-one-page-checkout-ps-easy-fast-intuitive.html działa z paczkomatami a jego deweloper nawet gdy moduł nie da sie w łatwy sposób obsłużyć po stronie modułu OPC daje rozwiązanie co należy zmienić w module paczkomatów aby ten działał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
lukasz8212
Problem najlepiej widać na zrzucie ekranu.
Nie można poprawnie skonfigurować modułu One Page Checkout z Paczkomaty 24/7 wybór paczkomatu ucieka do stopki w powinien być w tym samym miejscu gdzie metody płatności. Proszę o pomoc.
10 answers to this question
Recommended Posts