Jump to content
  • 0

Moduł pod przyciskiem

greg1987

Question

18 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Powiedzmy mam kategorie  Auta, Samoloty, Odrzutowce. Wrzuciłem te moje kategorie do modułu Górne menu poziome , i mam menu na Stronie głównej kategorie Auta, Samoloty, Odrzutowce i chce aby Image Home Block wyświetlał się po wciśnięciu przycisku Auta, otwiera się wtedy strona dalej i wyświetla podkategorie wszystkie kategori Auta. 

• 0

ale na co ci w takim razie osobny modul/blok. przeciez jak masz podkategorie to wchodzac w glowna np. 'auta' wyswletaja ci sie jej podkategorie. w czym to ma sie niby roznic od tego co oferuje standard wgledem tego dodatkowego modulu ? 

wrzuc moze lilka to bedzie prosciej zrozumiec w czym rzecz. narazie to bardzo niezrozumiale wg mnie. 

• 0

dalej nic nie rozumiem z tego. screeny ukazuja calkiem co innego niz opisujesz powyzej.... w menu gornym poziomym powinienes miec :

Powiedzmy mam kategorie  Auta, Samoloty, Odrzutowce. Wrzuciłem te moje kategorie do modułu Górne menu poziome , i mam menu na Stronie głównej kategorie Auta, Samoloty, Odrzutowce i chce aby Image Home Block wyświetlał się po wciśnięciu przycisku Auta, otwiera się wtedy strona dalej i wyświetla podkategorie wszystkie kategori Auta. 

czyli auta, samoloty.... a ja widze na screenach w menu poziomym tylko 'obrazy na plotnie' i 'fototapety'.... 

dwa, nie dokonca znam ten modul ale moge sie domyslac jak chodzi, czyli jak chcesz dla kazdej z kateogrii dac inne obrazy do wyswietlenia? czy on ma dla kazdej z kateogrii osobne ustawiania dla obrazowk do wyswietlania? 

Edited by design4VIP (see edit history)
  • Like 1

• 0

Tak endriu107 masz rację domyślnie moduł wyświetla się na stronie głównej, jednak mój jest przebudowany i wyświetla się w takiej kategorii jaką wybiorę. Mój sklep był infekowany przez stary moduł Attribuje Wizard Pro więc go zaaktualizowałem z wersji 1.6.1.5 do wersji 1.6.1.10 prze kopiowałem bazę itp i chciałbym przywrócić moduł w swoje miejsce. Myślę że brakuje hook-a. Nie jestem ekspertem presty.

design4VIP tak ten mój opis był po to aby to lepiej zobrazować jednak mi to nie wyszło :) Tak powinny być Auta, Samoloty ale są Obrazy i Fototapety. 

Co myślicie ?  

• 0

Myślę ze bez dostępu do kodu modułu nikt Ci nie powie czy to ma być nowy hook czy jak to miałeś rozwiązane. Najlepiej zapytaj osoby która Ci to ogarnęła za pierwszym razem.

Przy problemach z AWP należało zaktualizować go ponieważ na lukę bezpieczeństwa bez różnicy na jakiej wersji presty go odpalisz.

• Like 1

• 0

no to ja juz sie calkiem zagubilem... nagle pojawia sie AWP... teraz to juz nie wiem o jakim hook, do jakiego modulu te opowiesci.... ogolnie, jeszcze raz zapytam, jak ma sie konfiguracja mogulu (tego pierwotnego) do wysweitlania zawatosci w poszczegolnych kateogriach... czy dla kazdej z nich sa osobne ustwienia grafik czy te czytane sa bezposrednio z ustawien posczegolnych podkateogrii (tak jak to powinno byc zrobione).... 

• Like 1

• 0

Tak posiadałem moduł AWP ze względu bo miałem inny plan w głowie, ale moduł w ogóle nie został wykorzystany. Tak moduł Image Home Block ma inne ustawienia grofik do dalszych podkategorii.  Ustawienia modułu wyglądają tak :

Co do modułu AWP chciałem aby uzyskać na nim taki effekt,  ale obyło się bez tego modułu:

Edited by greg1987 (see edit history)

• 0

bez znajmosci modulu, bo jeszcze nie mialem z nim doczynienia, tylko moge teoretyzowac... w ustawieniach samego modulu (konfiguracja modulu) nie ma jakies wzmianki, zeby w np. category.tpl dodac linijke ze zdefiniowanym hook? do jakich hook instaluje sie modul? 

ogolnie, w takim zastosowaniu jak opisujesz wyzej, raczej ja osobiscie wykorzystalbym standardowe grafiki podkategorii i tutaj tylko przerobil wysweitlanie uzywajac skryptow mansory (czyli ukladania nieregularnego kafelkow). po co sobie komplikowac robote... tearaz jak bedziesz dodawac kolejna podkategorie to musisz pamietac, zeby uzupelnic tez modul... a jakby uzyl wbudowanych nrzedzi to wszystko dodawaloby sie z automatu. toche to wszystko wg mnie na wyrost. 

Edited by design4VIP (see edit history)
  • Like 1

• 0

Gdy tworzę kategorię dodaję obrazek i nadaję mu informację nadrzędne i wszystko robi się z automatu, nie muszę ponownie grzebać w kodzie.

Problem jest taki iż gdy pominę cache a skopiuję wszystkie pliki, moduły te dwa nie działają. Jednym słowem beż starego Cache moduły nie działają.