greg1987 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Witam chciałbym podpiąć moduł pod przycisk menu, po kliknięciu w przycisk będzie się wyświetlał moduł z kafelkami. Moduł to : https://addons.prestashop.com/pl/bloki-zakladki-banery/12653-home-image-block.html Jak to zrobić ? Pozdrawiam, Grzegorz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Ma się wyświetlać jako osobna strona? Prawdopodobnie moduł jest podpięty do hooka home więc musisz utworzyć nową stronę i tam umieścić ten moduł w nowym hooku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greg1987 Posted January 14, 2017 Author Share Posted January 14, 2017 Ma się otwierać w tej samej po wciśnięciu przycisku menu którego stworzyłem należy on do kategorii Nowości. Jak mam utworzyć nową stronę ? I jak go mam umieścić ? Możesz sprecyzować ? Dzięki wielkie za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Jak w tej samej? Jako popup? Czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greg1987 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 Powiedzmy mam kategorie Auta, Samoloty, Odrzutowce. Wrzuciłem te moje kategorie do modułu Górne menu poziome , i mam menu na Stronie głównej kategorie Auta, Samoloty, Odrzutowce i chce aby Image Home Block wyświetlał się po wciśnięciu przycisku Auta, otwiera się wtedy strona dalej i wyświetla podkategorie wszystkie kategori Auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 ale na co ci w takim razie osobny modul/blok. przeciez jak masz podkategorie to wchodzac w glowna np. 'auta' wyswletaja ci sie jej podkategorie. w czym to ma sie niby roznic od tego co oferuje standard wgledem tego dodatkowego modulu ? wrzuc moze lilka to bedzie prosciej zrozumiec w czym rzecz. narazie to bardzo niezrozumiale wg mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greg1987 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 (edited) Więc tak pod obrazkiem 1 jest główna strona, pod obrazkiem 2 jest wejście w kategorie obrazy, pod 3 jest wejście w fototapety. Edited January 15, 2017 by greg1987 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Tylko widzisz moduł nazywa się Home image block więc prawdopodobnie pozwala utworzyć tylko jeden zestaw kafelków i może go wyświetlić tylko na stronie głównej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 (edited) dalej nic nie rozumiem z tego. screeny ukazuja calkiem co innego niz opisujesz powyzej.... w menu gornym poziomym powinienes miec : Powiedzmy mam kategorie Auta, Samoloty, Odrzutowce. Wrzuciłem te moje kategorie do modułu Górne menu poziome , i mam menu na Stronie głównej kategorie Auta, Samoloty, Odrzutowce i chce aby Image Home Block wyświetlał się po wciśnięciu przycisku Auta, otwiera się wtedy strona dalej i wyświetla podkategorie wszystkie kategori Auta. czyli auta, samoloty.... a ja widze na screenach w menu poziomym tylko 'obrazy na plotnie' i 'fototapety'.... dwa, nie dokonca znam ten modul ale moge sie domyslac jak chodzi, czyli jak chcesz dla kazdej z kateogrii dac inne obrazy do wyswietlenia? czy on ma dla kazdej z kateogrii osobne ustawiania dla obrazowk do wyswietlania? Edited January 15, 2017 by design4VIP (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greg1987 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 Tak endriu107 masz rację domyślnie moduł wyświetla się na stronie głównej, jednak mój jest przebudowany i wyświetla się w takiej kategorii jaką wybiorę. Mój sklep był infekowany przez stary moduł Attribuje Wizard Pro więc go zaaktualizowałem z wersji 1.6.1.5 do wersji 1.6.1.10 prze kopiowałem bazę itp i chciałbym przywrócić moduł w swoje miejsce. Myślę że brakuje hook-a. Nie jestem ekspertem presty. design4VIP tak ten mój opis był po to aby to lepiej zobrazować jednak mi to nie wyszło Tak powinny być Auta, Samoloty ale są Obrazy i Fototapety. Co myślicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Myślę ze bez dostępu do kodu modułu nikt Ci nie powie czy to ma być nowy hook czy jak to miałeś rozwiązane. Najlepiej zapytaj osoby która Ci to ogarnęła za pierwszym razem. Przy problemach z AWP należało zaktualizować go ponieważ na lukę bezpieczeństwa bez różnicy na jakiej wersji presty go odpalisz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greg1987 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 Ogólnie jest to dziwne. Ponieważ zrobiłem sobie wierną kopie serwera i odtworzyłem dwie kopie serwera na xaampie. Na jednej moduł działał a na drugiej nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Różnią się czymś np. szablonem? Jakieś pliki były nadpisywane? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greg1987 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 Właśnie o to chodzi że nic nie było nadpisywane, szablon ten sam. Baza danych miała inna nazwę aczkolwiek w pliku settings.inc.php została ona zmieniona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 no to ja juz sie calkiem zagubilem... nagle pojawia sie AWP... teraz to juz nie wiem o jakim hook, do jakiego modulu te opowiesci.... ogolnie, jeszcze raz zapytam, jak ma sie konfiguracja mogulu (tego pierwotnego) do wysweitlania zawatosci w poszczegolnych kateogriach... czy dla kazdej z nich sa osobne ustwienia grafik czy te czytane sa bezposrednio z ustawien posczegolnych podkateogrii (tak jak to powinno byc zrobione).... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greg1987 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 (edited) Tak posiadałem moduł AWP ze względu bo miałem inny plan w głowie, ale moduł w ogóle nie został wykorzystany. Tak moduł Image Home Block ma inne ustawienia grofik do dalszych podkategorii. Ustawienia modułu wyglądają tak : Co do modułu AWP chciałem aby uzyskać na nim taki effekt, ale obyło się bez tego modułu: Edited January 15, 2017 by greg1987 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 (edited) bez znajmosci modulu, bo jeszcze nie mialem z nim doczynienia, tylko moge teoretyzowac... w ustawieniach samego modulu (konfiguracja modulu) nie ma jakies wzmianki, zeby w np. category.tpl dodac linijke ze zdefiniowanym hook? do jakich hook instaluje sie modul? ogolnie, w takim zastosowaniu jak opisujesz wyzej, raczej ja osobiscie wykorzystalbym standardowe grafiki podkategorii i tutaj tylko przerobil wysweitlanie uzywajac skryptow mansory (czyli ukladania nieregularnego kafelkow). po co sobie komplikowac robote... tearaz jak bedziesz dodawac kolejna podkategorie to musisz pamietac, zeby uzupelnic tez modul... a jakby uzyl wbudowanych nrzedzi to wszystko dodawaloby sie z automatu. toche to wszystko wg mnie na wyrost. Edited January 15, 2017 by design4VIP (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greg1987 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 Gdy tworzę kategorię dodaję obrazek i nadaję mu informację nadrzędne i wszystko robi się z automatu, nie muszę ponownie grzebać w kodzie. Problem jest taki iż gdy pominę cache a skopiuję wszystkie pliki, moduły te dwa nie działają. Jednym słowem beż starego Cache moduły nie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greg1987 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 OK temat zamykam. Problem rozwiązałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
greg1987
Witam chciałbym podpiąć moduł pod przycisk menu, po kliknięciu w przycisk będzie się wyświetlał moduł z kafelkami.
Moduł to : https://addons.prestashop.com/pl/bloki-zakladki-banery/12653-home-image-block.html
Jak to zrobić ?
Pozdrawiam,
Grzegorz
18 answers to this question
Recommended Posts