() Maciej () Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Witam, Drugi dzień próbuję zlokalizować to paskudztwo. Dla jasności. Cache wyłączony, szablon ma ustawioną kompilacje przy każdej zmianie pliku. Stronę odświeżam na 2 przeglądarkach w trybie incognito kombinacją CTRL + F5 więc nie ma mowy o jakimś cache przeglądarki. W szablonie default-bootstrap chcę dokonać zmiany nazwy menu w wersji mobilnej ze słowa "Zakładki" na np "Menu". Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć gdzie moduł blocktopmenu trzyma zmienną "cat-title". Szukałem już w plikach modułu w szablonie (themes/default-bootstrap/modules/blocktopmenu/translations/pl.php), jak i w plikach modułu w katalogu głównym (modules/blocktopmenu/translations/pl.php). Zauważyłem tam jednak dość specyficzną różnicę. O ile w tłumaczeniu w katalogu głównym występuje ten zwrot, o tyle w szablonie już go nie ma. Nic mi to jednak nie daje, bo już w samych tłumaczeniu w BO widać tylko wersję bez tego tłumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 spróbuj tak:w pliku themes/default-bootstrap/modules/blocktopmenu/blocktopmenu.tpljest<div class="cat-title">{l s="Menu" mod="blocktopmenu"}</div>zamień na<div class="cat-title">{l s='Menu' mod='blocktopmenu'}</div>później zmień w tłumaczeniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted January 21, 2017 Author Share Posted January 21, 2017 Super.... dzięki wielkie za pomoc. Co prawda z opóźnieniem, ale udało mi się w końcu wrócić do tego projektu i sprawdzić Twoją poradę. Teraz wszystko śmiga jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaQq Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Witam. Podepnę się pod temat. Czy jest możliwość, aby te "zakładki" w wersji mobilnej były cały czas wysunięte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted May 10, 2017 Author Share Posted May 10, 2017 Tak, jest taka możliwość. Trzeba poprawić pliki CSS wtedy. Najprościej sprawdzić gdzie siedzi formatowanie tego menu w inspektorze kodu np firefoxa. Odszukać go i poprawić. Prawdopodobnie plik global.css (nie wiem jaki szablon, wersja presty - więc nie mam pewności, że to o ten plik chodzi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts