Jump to content
  • 0

Darmowa dostawa - przewoźnik zagraniczny

Plantago

Question

Witam,

1. Mam problem z utworzeniem nowego przewoźnika. Dodałem odpowiednio zakresy wagowe - dopasowałem ceny, pomimo tego wszystkiego podczas zakupów i wyborze przewoźnika zagranicznego presta wylicza mi darmową wysyłkę powyżej 199 zł.

Takowa jest ustawiona ale dla krajowych zakupów. Proszę powiedzcie jak to wyłączyć dla zagranicznych zakupów.

2. Polecacie jakiś moduł powiązany z google rich snippets? mam obecnie gwiazdki Yotpo ale ich feature dotyczący gwiazdek w linku jest drogi...kilkaset dolców miesiącznie...chce coś taniego lub darmowego. MOże macie własne doświadczenia ?

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Parametr "darmowa dostawa od" jest parametrem ogólnym i nie można go rozdzielić temu dam, a temu nie.

Jest wyjątek od tej reguły dla przewoźników utworzonych modułem z klasą extends CarrierModule.

Wtedy wszystkie parametry przewoźnika możemy definiować w module, a parametry ogólne są dla niego nieważne.

• 0

Ps: Szukam tego modułu o którym wpomniałeś, niestety nie mogę go znaleźć. To jego poprawna nazwa?

To co podałem to nie jest konkretny moduł, tylko z taką klasą są budowane moduły przewoźników.

Wszystkie większe firmy spedycyjne mają moduły do presty, ale czy w tych modułach jest obsługiwany parametr darmowej dostawy, czy nie jest, to też zależy od koncepcji jaką miała dana firma zlecając budowę modułu.

Jeśli nie ma go w module, to nadal obowiązuje ustawienie główne w preście.

• 0

Rozumiem, no widzisz ja bazuje tylko na ship to pay  i ogolnej konfiguracji. Niby wszystko poustawiane ale tam co rusz coś nie gra. Aż wstyd zlecić komuś poprawki itp bo to nie powinno być takie trudne. Może znaz jakiś moduł który możesz polecic w tej klasie?