kaczor18 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Witam mam problem ze wstawieniem skryptu do CMS-a za każdym razem gdy ładuje go przez plik cms.tpl pojawia on się w stopce zamiast w miejscu gdzie powinien wyświetla się tekst... Jak to ogarnąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 a co za roznica? zacznijmy od tego, ze wlasnie wszystkie skryty JS pozinny ladowac sie na samym koncu. nie ma znaczcenia gdzie sie zaladowaly, wazne zeby byly na stornie gdzie maja dzialac. a to, ze laduje na koncu moze byc spowodowane wlaczeniem fukcji CCC "Move JavaScript to the end" w ustawianiach zaawansowanych wydajnosci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 (edited) Przecież napisałem że chcę go umieścić w cms-ie! Dlatego że w tym scrypcie jest zawarty link do regulaminu sklepu i regulamin zamiast wyświetlać się na podstronie sklepu wyświetla się pod stopką..... PS 1.6 Edited January 12, 2017 by kaczor18 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 moze podaj linkado sklepu bo cos nie do konca, przynajmniej ja, rozumiem o co w tym chodzi. a w ogole co to za praktyki wstawiania linka przez skrypty? albo jeszcze inaczej, jak w ogole ladujesz skrypt do tego CMSa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 Regulamin mam z firmy rzetelny regulamin. W instrukcji piszę aby wkleić skrypt i tyle.... Chodzi po prostu o to że gdy wklejam skrypt na podstronie "REGULAMIN" ładuję się on w stopce sklepu. Nie wiem jakiego kodu użyć aby nie ładował się do stopki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 cms.tpl to templatka dla wszystkich stron cms, a poszczególne strony to do bazy są zapisywane. Spróbuj tak zmodyfikować cms.tpl: <article> {if !empty($cms->meta_title)} <h1 class="page-heading">{$cms->meta_title}</h1> {/if} <div class="cms-content rte">{$cms->content}</div> {if $cms->id == 5} {* numer ID strony z regulaminen *} <script>{literal} tu skrypt {/literal}</script> {/if} </article> Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 tylko, że jeżeli skrypt dodaje link w miejscu w którym został wklejony, to wraz z włączoną funkcją przesuwającą skrypty do stopki, taki link zostanie dodany do stopki To raczej będzie kwestia modyfikacji tego skryptu wklejającego link Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 @vekia nie widząc kodu skryptu trudno stwierdzić jakie cuda on generuje Ale w CCC trzeba wyłączyć "Przenieś JavaScript na koniec". Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 (edited) oto scrypt ; <script src='https://www.rzetelnyregulamin.pl/pl/rr,kod-c68afe7518ac40d5f4f3054cac97f6b2'></script> cały czas ląduję pod stopką.. w ccc nie mam takiej opcji:) mam ps 1.6. Edited January 17, 2017 by kaczor18 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 potwierdzam to co mówiłem. skrypt dodaje treści w miejscu w którym jest dodany. jeżeli właczona jest opcja przesuwania skryptów na koniec - wówczas pokaże się na końcu bowiem skrypt dodany będzie na końcu strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 (edited) . Edited January 17, 2017 by kaczor18 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 potwierdzam to co mówiłem. skrypt dodaje treści w miejscu w którym jest dodany. jeżeli właczona jest opcja przesuwania skryptów na koniec - wówczas pokaże się na końcu bowiem skrypt dodany będzie na końcu strony. ok a jak wyłączyć przesuwanie skryptu? bo nie mogę znaleźć takiej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 ust. zaawansowane > wydajność Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 (edited) U mnie tej opcji niestety nie ma.... nie wiem dlaczego... Edited January 17, 2017 by kaczor18 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 jaka to wersja sklepu? (konkretny numer) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Niezbyt ładne rozwiązanie ale działające to utwórz sobie plik.html umieść w nim kod, a w wybranej stronie cms załaduj plik w iframe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 1.6.0.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 dawno nie korzystałem z tak starej wersji 1.6.0.6 - wyląda na to, że opcja kompresująca javascript przenosi również skrypty na sam koniec. Jako że jest włączona - to należałoby ją wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 ok poszedłem w inną stronę . Zaktualizowałem preste do najnowszej i załapało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kaczor18
Witam mam problem ze wstawieniem skryptu do CMS-a za każdym razem gdy ładuje go przez plik cms.tpl pojawia on się w stopce zamiast w miejscu gdzie powinien wyświetla się tekst... Jak to ogarnąć?
18 answers to this question
Recommended Posts