mrako Posted June 12, 2010 Share Posted June 12, 2010 Zdravim,skusam nainstalovat a poskusat tento sytem na shop. Po perfektnej praci na localhoste, mi pri skopirovani na webhosting (websupport.sk) a nastaveni atributov niektorych zloziek na 777 a 755 podla navodu vyhadzuje chyby:na roote Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/data2/m/r/mrako.sk/sub/obchod/config/../classes/Tools.php' (include_path='.:/usr/php531/lib/php') in /data2/m/r/mrako.sk/sub/obchod/config/config.inc.php on line 19 pri install zlozke Fatal error: Class 'ToolsInstall' not found in /data2/m/r/mrako.sk/sub/obchod/install/index.php on line 24 na 777 su zlozky /config, /upload, /download, /tools/smarty/compilena 755 su zlozky /img, /mails, /modules, /themes/prestashop/lang, /translationsNeviem, kde mozem robit chybu, php ma verziu 5.31, uz som skusal aj zmenit permision , ale nic sa nedeje. Najviac ma prekvapuje ta cesta /data2/m/r/mrako.sk/sub/obchod/config/../classes/Tools.php, urcite taka nemoze byt, kedze v /config su len subory a nie dalsie zlozky, neviem preco si to tak berie tu cestu.diky za kazdu radu Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted June 12, 2010 Share Posted June 12, 2010 nejlepsi bude zkusit provest novou instalaci primo na hostingu a pak aplikuj zmeny, ktere jsi provedl na lokalu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrako Posted June 12, 2010 Author Share Posted June 12, 2010 nejlepsi bude zkusit provest novou instalaci primo na hostingu a pak aplikuj zmeny, ktere jsi provedl na lokalu... mozno to tak nevyplynulo s textu, ale dal som uplne cistu instalaciu, neviem co s tym robit testujem na obchod.mrako.skobchod.mrako.sk/phpinfo.php je info o php Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrako Posted June 12, 2010 Author Share Posted June 12, 2010 tak asi vidim problem so subdomenou a cestami v scriptoch require_once(dirname(__FILE__).'/../classes/'.$className.'.php'); tato cesta je v subdomene nieco ine pretoze mam subdomeny ulozene nad rootom hlavneho webu, musel by som nejako vyriesit cesty a asi vo vsetkych suboroch. moj strom na hostingu:logssub /subdomenyweb /root webuale neviem co stym a ako to opravit Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek.mikoczy Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Bude treba znovu nahrat subory na server, problem je v tom ze nazvy vsetkych suborov boli na server nahrane v lowercase a prestashop pouziva zmiesany case. To je dovod preco to na widows fungovat mohlo a preco to na Linuxe nefunguje. Ako POC som opravil /install tak aby fungoval (languagesmanager.php -> LanguagesManager.php a toolsinstall.php -> ToolsInstall.php) ak pouzivate total commander tak je mozne ze za to moze on (treba si pozret nastavenia).Marek.MikoczyWebsupport Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrako Posted June 25, 2010 Author Share Posted June 25, 2010 v tom chyba nebude, skusal som to instalovat na viacerych serveroch a proste subdomeny vyhadzovali tie chyby.test.example.com - nefungujeexample.com/test - fungujeskusane na serveroch websupportu a siteground Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanaP Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 Na velkosti pismen na Linuxoch v nazvoch adresarov a suborov sakra zalezi, ak toto bude v poriadku potom ma vyznam hladat dalsie priciny nefunkcnosti. ... ta cesta /data2/m/r/mrako.sk/sub/obchod/config/../classes/Tools.php, urcite taka nemoze byt, kedze v /config su len subory a nie dalsie zlozky, neviem preco si to tak berie tu cestu. Taka cesta mohla byt, pretoze/data2/m/r/mrako.sk/sub/obchod/config/../classes/Tools.php = /data2/m/r/mrako.sk/sub/obchod/classes/Tools.phplen /data2/m/r/ uz nie je aktualna cesta (PHP mas uz inu verziu 5.2.13 mozno presunom na iny server) Nesedia cesty ku mrako.sk, ked na na http://obchod.mrako.sk/ vypisuje chybovu hlasku:Failed opening required '../classes/Tools.php' ... in /data/m/r/mrako.sk/sub/obchod/config/config.inc.php on line 19a v phpinfo cesty ku DOCUMENT_ROOT, SCRIPT_FILENAME zacinaju/data/web/mrako.sk/sub/obchod...Na toto sa skus opytat websupportu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrako Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Tak sa este chvilku hram a podarilo sa mi dostat k instalacii na http://obchod.mrako.sk/install/obr1:http://www.mrako.sk/img/1_presta.jpgpokracujem NEXT, ale dalej mi uz neukazalo Compatibilityobr2:http://www.mrako.sk/img/2_presta.jpgnormalne v roote www.mrako.sk/example/ mi urobi pekne vsetko, ze je OK.http://www.mrako.sk/img/3_presta.jpgMno asi to uz necham s tym, ze subdomeny proste nechcu ist a dam to priamo do rootu webu , kde to funguje tak ako ma.Diky kazdemu za odpovede. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts