Jump to content

Fiyat filtrelemede sorun var.

wi34

Recommended Posts

Arkadaşlar fiyat filtrelemede bir sorunla karşılaştım. Default temada da aynı sorun var.

Sorun şu fiyat aralıkları çok alakasız çıkıyor. Artı fiyat aralıklarını değiştirince göstermesi gerekenleri göstermiyor. Bazen göstermemesi gerekenleri gösteriyor..

2 resim ekledim çok net anlaşılıyor...bir türlü çözüm bulamadım yardım lütfen

post-1349550-0-42368700-1483480440_thumb.jpg

post-1349550-0-38011300-1483480443_thumb.jpg

Arkadaşlar. bir çok yabancı makale okudum bu konuda ama çözüme ulaşamadım. Yardımcı olabilecek varmı?

Merhabalar,

• Kategori sayfasını açtığınızda fiyat aralığını değiştirdiğinizde, örneğin birinci görsel için 68 liraya çektiğinizde de bu sorun yaşanıyor mu?
  • Modülü resetlemeyi ya da sırasıyla, pasif -> kaldır -> kur -> aktif yaptınız mı, yapmadıysanız deneyebilirsiniz.

Use tax for price filter (Fiyat filtresi için vergiyi kullan) seçeneğini her iki türlü de denedim. Katmanlı navigasyon modülü bu modül kurdum kaldırdım ama sonuç değişmedi.

Zaten modül ilk default kurulan prestashop dada hata veriyor.. Yabancı sitelerde bu modülün hatalı olduğu yerine para ile modül alınması yazmış ama bana mantıksız geliyor. 4 yıldır aynı hata varmıs. Presta nın bu hatanın farkına varıp düzeltmemesi imkansız gibi geliyor bana..

http://mosaiclampbuy.com/tr/3-mozaik-lamba

mesala bu sitemde 68 tl- 93 tl aralığını seçince sorun net gözüküyor. Yanlış ürünler listeleniyor.  58 tl lik ürünün gelmemesi lazım...

Aslına bakarsanız ben iki neden düşünüyorum,

1. si ve daha ağır basan neden olarak gördüğüm, şu vergi olayı. Şöyle ki, sizin ürünleriniz gördüğüm kadarıyla %18 vergi grubuna tabî tutuluyor. Bu adresten fiyat aralığını 68 - 93 aralığı olarak seçtiğimizde 58.47 TL olan ürünün gelmemesi lazım, evet doğru ama burada bir hata olduğunu varsayarsak ve 58.47 * 1.18 dersek sonuç 68.9946 yani 69 TL oluyor ve maksimum fiyat olan 78.81 olan ürüne baktığımızda da sonuç 93 e yakın bir değer olduğu için bu normal oluyor. Emin olmak için kategorilerdeki fiyatları kdv dahil gösterip bir bakalım derim.
  2. si ise önbellek ile ilgili olabilir sisteme ait veya varsa sistem dışı kullandığınız cache modülü vs. tamamını pasif duruma alalım lütfen.
  • Like 1

PrestaShop katmanlı navigasyon modülü oldum olası çok randımanlı çalışmamıştır, mesela kombinasyonlu ürünlerde stoku biten kombinasyonu filtrede yine gösterir bunun gibi birçok arızası vardır, tabi prestashop yazılımcıları isterlerse bu sorunu kolayca çözebilirler ama bazı alanlarda problem bırakmalarının modül ticaretini hızlandırmak istemelerinden kaynaklı sanırım, tavsiye ettiğim modülün 5000 üzerinde bir satışa ulaşması bu nedenle olabilir :)  yani sonuç olarak prestashop'ta buradan para kazanıyor.

Kısaca bu sebep ile ekstra modüller yapılmıştır, filtre alanına çok ihtiyacı olan müşterilerimde aşağıdaki modülü kullanmaktayım size de tavsiye derim.

http://addons.prestashop.com/en/search-filters/2778-advanced-search-4.html

Edited by Şahin YILDIZ (see edit history)