Jump to content
  • 0

Problem z przypisanie gabarytów dla przesyłek.

conderus

Question

Mam problem z ustaleniem formy przesyłek w presta. Chciałem osiągnąć to co mam w EasyUploader do Allegro, czyli mam spedytora Poczta Polska, listy zwykły i priorytetowy, oraz polecone zwykłe i priorytetowe, z tym że dla każdych z tych przesyłek gabaryt A i B, czyli 8 wysyłek dla poczty polskiej.

Też jak przedmioty są o wartości poniżej 8 pln, to dla obu form jest listy zwykły także do wyboru, jak za więcej to nie ma, tylko polecone. Zrobiłem to tak że dla gabarytu B ustawiłem wysokość maksymalną 6 cm, dla gabarytu A 3 cm, więc produkty z Gabarytem A mają 2 cm, a z B 4 cm, jednak w takiej sytuacji dla produktu A wyświetlały się wysyłki z A i B bo produkt o wysokość 2 cm zawierał się w grupie do 6 cm max, więc dla gabarytu B dodałem szerokość maksymalna 2 cm, więc produktu z A mają szerokość 4 cm, więc gabaryt B się nie wyświetla tylko A dla nich, A dla B nie wyświetla się A.

Wszystko jest ok, jak się doda po jednym produkcie A i B. Jak znajdą się oba produkty typu A i B, to nie pokazują się listy ani dla A ani dla B, bo produkty A mają takie wysokości i szerokości aby nie pokazywało się B, i odwrotnie więc wyklucza to się wszystko i żaden list się nie pokazuje dla dwóch produktów z gabarytem A i B, tylko paczki.

Jak można osiągnąć takie efekt o którym napisałem ? Nieprzemyślne jest zarządzanie przewoźnikami, wysokości i szerokości też są potrzebne, ale powinny być takie proste parametry jak gabaryt dla każdej przesyłki, i maksymalna ilość w paczce, ale to dzięki wadze łatwo można określić akurat.                                                                                                                                                                                                              

Edited by conderus (see edit history)

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet