Jump to content
  • 0

Jak ustawić wielkość plików uploadowanych przez kientów plików w sekcji dostosowanie produktu?

grzegorzol1

Question

Chodzi mi o ustawienie maksymalnej wielkości pliku jaki może załadować użytkownik klient w sekcji dostosowanie produktu Na przykład pliki z grafiką na projekt które często mają po kilkanaście MB.

Z tego co mi wiadomo odpowiadają za to zmienne upload_max_filesize i post_max_size. Ustawia się w konfiguracji php.ini na serwerze.  Udało mi się podejrzeć za pomocą pewnej wtyczki ustawienia php.ini dla serwera na którym jest sklep naszej firmy i jest to ustawione następująco:

Max_files_upload 20

upload_max_filesize 64 M

Przy ładowaniu pliku 100 MB

Po mniej więcej 30 % pokazał mi się screen strona nie odpowiada.

Natomiast przy ładowaniu pliku 20 MB pokazał mi się komunikat jak wcześniej się nie pojawiał: File is too large (13626 kB). Maximum allowed: 8192 kB, co by było niezgodne z prawdą i ustawieniami jakie pokazuje php.ini

Może jest jakaś wtyczka która pozwala regulować wielkości plików w przesłanych przez klienta załącznikach. Jak to rozwiązać. Jeśli ktoś może pomóc proszę o wiadomość w załączniku screen z ustawieniami php.ini

post-1217458-0-66873700-1482243297_thumb.jpg

Edited by grzegorzol1 (see edit history)

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nie zrozumieliśmy się mnie nie chodzi o wielkość zdjęć produktu. Tylko wielkość plików uploadowanych przez klienta do zamówienia w sekcji dostosowanie produktu.

A zajrzałeś chociaż do konfiguracji którą Ci podałem?

Nad tą opcją wyświetla się tooltip, który wszystko wyjaśnia.