Próba instalacji modułu dostarczonego przez InPost (inpost_prestashop_V.1.0.22) kończy się tym, że przestaje ładować mi się strona z zainstalowanymi modułami w panelu administracyjnym, w jej miejsce dostaję komunikat:
Mogę oczywiście utworzyć tę tabelę bo z tego co widzę inne tabele moduł już sobie utworzył.
Wiem jakie kolumny w tej tabeli występują (tyle udało mi się z modułu dowiedzieć) jednak nie wiem jakie powinny zostać założone w niej klucze i z jakimi tabelami powinna być powiązana (tego już nie potrafię znaleźć).
Powiedzcie mi czy ta tabela powinna istnieć w bazie Presty, czy tworzy ją moduł InPost?
Question
Viktorson
Cześć,
PrestaShop 1.6.1.9
Próba instalacji modułu dostarczonego przez InPost (inpost_prestashop_V.1.0.22) kończy się tym, że przestaje ładować mi się strona z zainstalowanymi modułami w panelu administracyjnym, w jej miejsce dostaję komunikat:
Konieczne jest usunięcie plików modułu poprzez FTP aby odblokować działanie tej części sklepu.
Po włączeniu debugowania otrzymuję takie informacje:
Problem zgłosiliśmy do InPost. W zamian (po 2 tygodniach) otrzymaliśmy informację:
"Problem leży po stronie Presty. Brakuje tabeli ps_cronjobs."
Z tym, że to i ja już wiedziałem. Jednak po sprawdzeniu w dokumentacji (http://doc.prestashop.com/display/PS16/Fundamentals+of+PrestaShop+Development#FundamentalsofPrestaShopDevelopment-Databaseschema)
nie ma tam takiej tabeli.
Mogę oczywiście utworzyć tę tabelę bo z tego co widzę inne tabele moduł już sobie utworzył.
Wiem jakie kolumny w tej tabeli występują (tyle udało mi się z modułu dowiedzieć) jednak nie wiem jakie powinny zostać założone w niej klucze i z jakimi tabelami powinna być powiązana (tego już nie potrafię znaleźć).
Powiedzcie mi czy ta tabela powinna istnieć w bazie Presty, czy tworzy ją moduł InPost?
Pozdrawiam.
12 answers to this question
Recommended Posts