Jump to content
  • 0

Cecha kolor jak wyglądająca jak atrybut

VuQ

Question

Czy istnieje sposób na graficzne przestawienie cechy kolor, aby działała tak jak kolory z atrybutów?

Mam każdy produkt posiadający tylko jeden kolor, więc droga poprzez atrybuty nie do końca ma sens.

Dzięki.

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

niekoniecznie musisz rozgraniczac wszystkie kolory... przy 100-10000 kolorach bys sie zarypal piszac takei zalenosci ;) 

najprosciej (jednak wymaga to juz jakiejkolwiek wiedzy programistycznej) byloby zmienic kontroler cech i dodac w nim colorpickera. 

dalej juz z gorki, bo po stronie product.tpl wrzucasz tylko {if $ma_kolor}wyswietl blok z kolorkiem o zmiennej $wybrany_kolor{else}wyswielt tekst{/if} 

• 0

Spoko - pomysł dobry,  ale to mogłoby przejść tylko wtedy, kiedy osoba dodająca produkty kumałaby jak się obchodzić z HEX-ami :-), nawet jakby je ograniczyć do np 24 kolorów.

Na razie zrobię to dodając:

{if $value.name|escape:'html':'UTF-8'|lower == 'czerwony'}<span class="feature-additional-color" style="background-color: #FF0;"></span>{/if}

dla każdego koloru i zobaczymy jak to wyjdzie w całości.

Nie ma na to żadnego gotowego dodatku? Dziwne jak dla mnie ;-)

Edited by VuQ (see edit history)

• 0

jakby do wszystkeigo mialy byc gotowe dodatki co tylko ktokolwiek sobie zarzyczy.... nie wiem czy jakikolwiek serwer by taka pretsta uciagnal ;) dlatego tez presta jest modelem Open Source, zeby takie "dodatki" mozna bylo w prosty sposob sobie dorabiac. 

jak pisalem wczensiej, wystarczylo by dodac w kontrolerze (ktorego nazwe juz masz na dloni podana) dodac jedna klase 'color pickera' + droby skrypt wypelniajacy automatycznie pole cechy i bez znajmosci hexa masz do wyboru calego pantone. 

Edited by design4VIP (see edit history)