mentoss Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Witam, Proszę o pomoc, nie mogę zapisać żądnych zmian produktu ani utworzyć nowego, nie wiem co się stało? Czyszczenie pamięci podręcznej niestety nic nie daje. Presta jakby nie akceptowała wprowadzania jakichkolwiek zmian... Miał ktoś może podobny problem? Dodam tylko że poziom mojej wiedzy nie jest powalający.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dojek Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 napewno co sie przyda to napisz jaka wersja presty Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentoss Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 1.6.1.6 czy jest możliwe, że to przez starszą wersję php? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentoss Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 po moich zmianach, pojawia się komunikat, że pomyślnie zaktualizowano,ale zmian nie widać, nawet nie mogę załadować zdjęcia, pokazuje się różowy pasek bez żadnej informacji.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentoss Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 Znalazłam takie info na presta, ale nie wiem czy to ma wpływ na mój problem? "Parametry wymagane Tak Parametry opcjonalne Napraw proszę następujące błędy Używasz PHP w wersji 5.3.27. Wkrótce, najstarszą wersją PHP wspieraną przez PrestaShop będzie PHP 5.4. Aby upewnić się, że jesteś gotowy na przyszłość, zalecamy uaktualnienie do PHP 5.4 teraz!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Zobacz ten wątek: https://www.prestashop.com/forums/topic/563979-presta-16-16-nie-zapisuje-zmian-cen/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentoss Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 Niestety nie pomogło, dodatkowo non stop kręci się przycisk "zapisz" i "zapisz i zostań"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentoss Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 a i dołączyło do tego, że nie mogę zmienić nawet na inną kartę- nie przeskakuje na zdjęcia, na ceny ani na nic innego.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Napisz co dokładnie zrobiłeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentoss Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 Usunęłam,tak jak napisali w tamtym temacie pokazane linijki w edytorze (zwykły notatnik), podmieniłam pliki na serwerze, wyczyściłam cache i ciasteczka i w przeglądarce i w presta. nic nie zadziałało. obecnie jest plik w niezmienionej formie- taki jak przed zmianą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentoss Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 Jak ktoś ma jakiś pomysł, to proszę o pomoc.. Nawet jak trzeba udostępnić sklep:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Po pierwsze nie używaj notatnika tylko programu z odpowiednim kodowaniem, po drugie zmiany w plikach tpl mogą nie być widoczne ponieważ presta wymaga jeszcze kompilacji szablonu i po trzecie aktualizacja do wersji od 1.6.1.9 eliminuje ten problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 problem chyba nie został rozwiązany do końca po kliknięciu Zapisz i zostań, komunikatów o błędach potrafi być więcej - za którymś razem udaje się zapisać produkt PS 1.6.1.9 - świeża instalacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mentoss
Witam,
Proszę o pomoc, nie mogę zapisać żądnych zmian produktu ani utworzyć nowego, nie wiem co się stało?
Czyszczenie pamięci podręcznej niestety nic nie daje. Presta jakby nie akceptowała wprowadzania jakichkolwiek zmian...
Miał ktoś może podobny problem? Dodam tylko że poziom mojej wiedzy nie jest powalający..
12 answers to this question
Recommended Posts