IgorDev Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Witajcie, Mam pewien problem ze sliderem na stronie głównej. Obrazy które wrzucam do slidera przy szerokości @768px wyświetlają się 1 obok 2 Jak wykonać modyfikację slidera by na mobilnych poniżej 768px wyświetlał się na pełnej szerokości ale też i wysokość była dobra ? Nie mam zielonego pojęcia jak to ustawić. Wersja PrestaShop 1.6.1.9 Moduł HomeSlider Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Jeśli podasz link do sklepu, w którym ten problem można obejrzeć to ktoś pewnie będzie mógł zaproponować Ci poprawkę CSS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IgorDev Posted December 8, 2016 Author Share Posted December 8, 2016 (edited) Napisałem w wiadomości PW adres. Dobra, poradziłem sobię.Wrzuciłęm zmiany w css'ie tak by się wszystko wyświetlało dobrze. Kwestia tkwiła w tym że przy wersji komputerowej slider miał się wyświetlać na szerokość max 653px ale już na wersji tabletowej (768px) miał się wyświetlać na całą szerokość strony. W ustawieniach slidera dałem że slider ma się wyświetlać na max 768px, a w css'ach dodałem @media (min-width: 992px){ #homepage-slider .bx-wrapper{ max-width: 653px!important; } #homepage-slider .bx-wrapper .bx-viewport{ max-height: 400px!important; max-width: 653px!important; } } No i to pomogło. Edited December 8, 2016 by IgorDev (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
IgorDev
Witajcie,
Mam pewien problem ze sliderem na stronie głównej.
Obrazy które wrzucam do slidera przy szerokości @768px wyświetlają się 1 obok 2
Jak wykonać modyfikację slidera by na mobilnych poniżej 768px wyświetlał się na pełnej szerokości
ale też i wysokość była dobra ?
Nie mam zielonego pojęcia jak to ustawić.
Wersja PrestaShop 1.6.1.9
Moduł HomeSlider
2 answers to this question
Recommended Posts