Jump to content
  • 0

Modyfikacje na karcie produktu

pestucha

Question

Witam,

Mam problem z zapisywaniem modyfikacji na karcie produktów. 
Problem trochę podobny do 
ale chyba nie do końca ten sam...

Wszystkie wcześniejsze posty jakie znalazłam dotyczyły ogólnie problemu zapisu... u mnie zapis jest możliwy ale chyba tylko przy dobrym humorze serwera :)

Problem dotyczy wszystkich zakładek i danych ale wybiórczo. I w sumie wybiórczo nie tyle, co do rodzaju danych, a bardziej "czasu zapisywania" do bazy. Wygląda to tak:
- wprowadzam zmiany
- wybieram Zapisz
- strona się odświeża i wygląda tak jak przy opcji Zapisz i zostań.
- klikam ponownie na zapisz- ten krok powtarzam do skutku i ostatecznie udaje się zapisać- wtedy po zapisie zostaje wyświetlony katalog produktów.

W Consoli błędów mam info: Uncaught ReferenceError: file_not_found is not definded.
W ścieżce jest plik js/tiny_mce/plugins/fontellico/plugin.min.js.
Tej ścieżki nie mam na serwerze- kończy się na katalogu plugins.

Sprawdzałam na dwóch innych sklepach, które mam postawione i też żaden z nich nie ma katalogu fontellico.

Presta 1.6.1.4.
Themes default-bootstrap version 1.0. Z tym, że jest kupiony i zainstalowany inny Themes ale w tej chwili jest wyłączony.
W PHP na serwerze Wersja PHP 5.4.41- dane z "Informacje konfiguracyjne".
Przeglądarka Chrome.
Cahce wyczyszczony.

Próbowałam zainstalować 1 click Upgrade ale moduł chce zmiany uprawnień na zapisywanie do katalogu głównego- niby logiczne, bo żeby zapisać potrzebuje uprawnienia ale jakoś nie jestem przekonana czy tak powinno być.

Zastanowię się i pewnie to zmienię ale może ktoś ma inny pomysł?

Zmiana PHP na serwerze jest możliwa ale trochę problematyczna dla mnie.

To co jeszcze mnie zastanawia to zapis w Informacje konfiguracyjne- pole SPRAWDŹ KONFIGURACJĘ

"Parametry wymagane Napraw proszę następujące błędy

Na serwerze brakuje niektórych plików Prestashop.
(/cache/smarty/compile/index.php)"

Ale chyba "cache" nawet puste jest poprawne, a nawet mniej problematyczne, czy tak?

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ten problem był bardzo często poruszany. W skrócie - aktualizacja przeglądarek uniemożliwiła poprawne działanie PrestaShop. 
Więcej informacji znajdziesz na tym blogu: http://prestashow.pl/pl/news/27/problem-z-edycja-i-zapisem-strony-produktu-w-prestashop-15-i-16

Rozwiązanie to dowgrade przeglądarki lub aktualizacja Presty - najlepiej do 1.6.1.10