Jump to content
  • 0

Odblokowanie kodowania HTML w opisach produktów

qrq3

Question

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

http://www.jellygnite.com.au/blog/update-display-html-in-prestashop-category-description-v-1-4/ To robiłem. Efektem było to że strona główna działała ale nie można było wejść na żadną kategorie produktów. Tak samo na panelu administratora. I ogólnie sporo zmian apropo tego jednego pliku tj.:category-tree-branch.tpl

oraz taką modyfikacje kodu do tego pliku

<a href="{$node.link}" {if isset($currentCategoryId) && ($node.id == $currentCategoryId)}class="selected"{/if} title="{$node.desc|strip_tags:false|escape:html:'UTF-8'}">{$node.name|escape:html:'UTF-8'}</a>

z tej

<a href="{$node.link}" {if isset($currentCategoryId) && ($node.id == $currentCategoryId)}class="selected"{/if} title="{$node.desc|escape:html:'UTF-8'}">{$node.name|escape:html:'UTF-8'}</a>

No i tyle, więcej nie znalazłem. Programistą też nie jestem więc nie potrafie prześledzić samego kodu, gdzie mógłby być błąd.

Edited by qrq3 (see edit history)

• 0

Jak nie jesteś programistą to zdecydowanie wybrałeś zły dział, tutaj raczej gotowca dostaniesz nakierowanie dlatego przenoszę do innego działu.

Opisz dokładnie co i gdzie chcesz mieć ponieważ piszesz o opisach produktów następnie o kategoriach czyli gdzie konkretnie?

• 0

Od wersji presty powinieneś zacząć, jest to bardzo stara wersja i szczerze to nie jestem pewny ale prawdopodobnie będzie to w katalogu admina plik /tab/AdminCategories.php zobacz w nim powinna być funkcja za to odpowiedzialna. Jak uda mi sie wygrzebać gdzieś sklep na tej wersji to może sam zobaczę w wolnej chwili.

• 0

Tylko taki plik o tej nazwie znalazłem w folderze administratora. Mam pewien problem również a pro po produktów które rozjechały się względem pól pod nie, ja wszystkie zmiany co zastosowałem cofnąłem i nie występuje to wszędzie a w opcjach nigdzie nie widzialem wymuszania pozycji produktu do pola pod niego.

OK. Chyba znalazłem już sam rozwiązanie do tych rozjechanych produktów.

Jest czasem tak (jak dzisiaj) że włączenie kompilacji działa dopiero nie wiem po kilku godzinach. Klikam tak, zapisz pokazuje zmieniono pomyslnie i dalej jest na nie. To jest jakiś powód tego? Coś mi się wydaje że to jakaś błahostka.

AdminCMSCategories.php

Edited by qrq3 (see edit history)