Tomi81 Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 (edited) mam dziwny objaw sklep działa, ale wyszukiwarka sklepu nie zwraca wyników, kodowanie bazy utf8_generali_ci wersja php 5.6. Zauważyłem że jako gość nie wyszukuje jako klient zarejestrowany wyszukiwanie działa. wersja prestashop 1.6.1.9 gdzie szukać koledzy problemu? Edited December 1, 2016 by Tomi81 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tomi81 Posted December 1, 2016 Author Share Posted December 1, 2016 (edited) zrobiłem tak jak mówisz nie pomogło szukanie nie zadziałało, zauważyłem jedne problem i to chyba znaczący rozjechała się grupa ps_customer_group, mam kopię bazy z przed 2 dni ale podgranie samych rekordów raczej nic nie da nie wspomnę że produkty dodane zostały i klienci więc rozbieżność spora a mam pytanie jest jakiś sposób zmuszenia presty do naprawy błędów jeżeli coś się podziało? z grupami klientów już mam odpowiedź pracowania a dokładnie menager, usuneli grupy klientów gość i odwiedzający gdyż parę produktów otrzymało (SPECYFICZNĄ CENĘ ), i sprzedaż odbywała się za pół darmo Ręczne porównanie kopi bazy z działającą i sklep naprawiony Edited December 1, 2016 by Tomi81 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Ja bym spróbował przepiąć statusy userów i jako gościa ustawić status klienta zarejestrowanego. Jeśli to rozwiąże problem to coś jest pewnie nie tak z ustawieniami samego statusu. Statusy zmienisz sobie w Klienci >> Grupy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Tomi81
mam dziwny objaw sklep działa, ale wyszukiwarka sklepu nie zwraca wyników, kodowanie bazy utf8_generali_ci wersja php 5.6.
Zauważyłem że jako gość nie wyszukuje jako klient zarejestrowany wyszukiwanie działa.
wersja prestashop 1.6.1.9
gdzie szukać koledzy problemu?
Edited by Tomi81 (see edit history)Link to comment
2 answers to this question
Recommended Posts