Jump to content
  • 0

Edycja parametru wyświetlanego w element.style {

Janek_CMTM

Question

Witam, utknąłem na czymś takim jak w załącznikach. Chcę zmienić tło obrazka, ale wysokość mi nie odpowiada. Domyślny szablon presty radzi wrzucać obrazki na wysokość 217px. Ja chcę 150px. Firebug wyrzuca mi coś takiego jak element.style {. I jak widać na załączonym screenie fajnie to działa jak wpisuje w Firebug wartość 150px. Oczywiście przeryłem już wszystko na serwerze i w internecie. Na anglojęzycznych stronach coś jest, ale niewiele z tego pojmuję. Proszę o pomoc, wytłumaczenie może jak to działa, niekoniecznie podanie gotowego rozwiązania, żebym na przyszłość umiał dojść do ładu z innymi rzeczami :)

Pozdrawiam!

P.S. Dodam jeszcze, że odnajduje w category.css i category.tpl content_scene_cat_bg niestety wpisując min-height nic mi nie zmienia. Mój poziom kodzenia to extranewbie, eksperymenty i dochodzenie do wszystkiego metodą prób i błędów :)

post-1340410-0-96826700-1480489911_thumb.jpg

post-1340410-0-13154900-1480489913_thumb.jpg

Edited by Janek_CMTM (see edit history)

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

W category.tpl jest:

<div class="content_scene_cat_bg"{if $category->id_image} style="background:url({$link->getCatImageLink($category->link_rewrite, $category->id_image, 'category_default')|escape:'html':'UTF-8'}) right center no-repeat; background-size:cover; min-height:{$categorySize.height}px;"{/if}>

czyli min-height jest pobierane jako zmienna z konfiguracji obrazków.

Jak w obrazkach category_default zmienisz na 150, to i min-height zrobi się 150.

• Like 1

• 0

Najlepiej zmienić rozmiary obrazka w panelu administracyjnym Preferencje->obrazki category_defau przygotować obrazek w nowych proporcjach umieścić na serwerze i wygenerować obrazki od nowa.

Co do css to parametr min-height: 270px przypisany jest do class content_scene_cat_bg w pliku i nie nadpiszesz go zmieniając jego wartość konieczne jest dodanie !important

na przykład tak:

.content_scene_cat_bg {
	min-height: 150px !important;
}
  • Like 1