kamilmax2016 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Witam serdecznie, czy mógłby mi ktoś pomóc szukam darmowego rozwiązania podniesienia ceny o daną ilość procent przy wyborze koloru (wariantu). klient wybiera szerokość, później wysokość i kolor - wówczas cena podnosi się o 10% Proszę o pomoc z góry dzięuję pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 A dlaczego nie skorzystasz z kombinacji atrybutów i wpływu na cenę dzięki tej funkcjonalności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 A dlaczego nie skorzystasz z kombinacji atrybutów i wpływu na cenę dzięki tej funkcjonalności? W standardzie presta nie obsługuje procentowego wpływu na cenę przez kombinację atrybutów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Zgoda, faktycznie. Czasem sam się dziwie gdy czegoś brakuje, a z poziomu developera wydaje mi się oczywistością Myślę, że jednak da się i tak to zautomatyzować, ale rzeczywiście - nie w standardzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilmax2016 Posted November 28, 2016 Author Share Posted November 28, 2016 (edited) Dlaczego ? ponieważ 10% ma być doliczane dopiero gdy klient wybierze szerokość i wysokość - a te mają już taki zakres że cena się znacznie zmienia. Mam kolejny problem. Po dodaniu przez automat szerokości atrybutów od 120, 120,5, 121 .... i tak aż do 200 nie mogę dodać nic więcej. Strona się bardzo szybko odświeża i nic nie dodaje , a zakres chcę mieć do 650. (dla samej szerokości) Czy da się z tym coś zrobić ?? Tak więc mam dwa problemy. Proszę o pomoc za którą z góry pięknie dziękuję życzliwi ludzie Edited November 28, 2016 by kamilmax2016 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilmax2016 Posted November 29, 2016 Author Share Posted November 29, 2016 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 https://www.prestashop.com/forums/topic/121053-modulemass-price-update-v21-ps-1216/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts