Jump to content
  • 0

Zmiana domeny - stare linki

bartkos

Question

Mam pytanie związane ze zmianą domeny. Do tej pory korzystałem z domeny com.pl. Niedawno wykupiłem również pl i chciałbym, aby sklep był postawiony właśnie na niej. W SEO & URL wprowadziłem adres z nową domeną i sklep działa.
Problem jednak jest ze starymi linkami. Jakiekolwiek wyszukiwania google wskazują aktualnie jeszcze na stare linki, np. www.aaa.COM.PL/produkt1.html
Po zmianie ustawień i kliknięciu na ten link, przechodzę jednak nie na adres www.aaa.PL/produkt1.html, ale na główną stronę www.aaa.pl
Co należy zrobić, aby te przejścia działały prawidłowo? W takiej sytuacji całe dotychczasowe pozycjonowanie poszczególnych produktów straciłoby sens…

Wersja 1.6.1.6

Z góry dziękuję za pomoc!

Edited by bartkos (see edit history)

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ja wykupiłem moduł "przekierowania 301, 302, 303" i wszystkie linki które kończyły się na "404" przekierowuję w tym module na właściwy produkt kategorię.

Tym samym wszystkie pozycje sklepu i pojedynczych produktów powinny lekko drgnąć, ale nie spaść poza szczęśliwą 10 ;)

Jeśli ktoś zna lepszy sposób- piszcie :)

• 0

Dzięki. A który to dokładnie moduł? Wyszukując go znajduję dużo różnych o podobnej nazwie, w dodatku w bardzo zróżnicowanych cenach :)

Inna sprawa, że w moim przypadku nie wyświetla się błąd 404, ale główna strona sklepu. W adresie jedyną zmianą jest wykasowanie ".com", struktura sklepu nie uległa zmianie.

Czy nie da się zrobić zatem jakiegoś ogólnego przekierowania na linki bez com?