Mam pytanie związane ze zmianą domeny. Do tej pory korzystałem z domeny com.pl. Niedawno wykupiłem również pl i chciałbym, aby sklep był postawiony właśnie na niej. W SEO & URL wprowadziłem adres z nową domeną i sklep działa. Problem jednak jest ze starymi linkami. Jakiekolwiek wyszukiwania google wskazują aktualnie jeszcze na stare linki, np. www.aaa.COM.PL/produkt1.html Po zmianie ustawień i kliknięciu na ten link, przechodzę jednak nie na adres www.aaa.PL/produkt1.html, ale na główną stronę www.aaa.pl Co należy zrobić, aby te przejścia działały prawidłowo? W takiej sytuacji całe dotychczasowe pozycjonowanie poszczególnych produktów straciłoby sens…
Question
bartkos
Mam pytanie związane ze zmianą domeny. Do tej pory korzystałem z domeny com.pl. Niedawno wykupiłem również pl i chciałbym, aby sklep był postawiony właśnie na niej. W SEO & URL wprowadziłem adres z nową domeną i sklep działa.
Problem jednak jest ze starymi linkami. Jakiekolwiek wyszukiwania google wskazują aktualnie jeszcze na stare linki, np. www.aaa.COM.PL/produkt1.html
Po zmianie ustawień i kliknięciu na ten link, przechodzę jednak nie na adres www.aaa.PL/produkt1.html, ale na główną stronę www.aaa.pl
Co należy zrobić, aby te przejścia działały prawidłowo? W takiej sytuacji całe dotychczasowe pozycjonowanie poszczególnych produktów straciłoby sens…
Wersja 1.6.1.6
Z góry dziękuję za pomoc!
Edited by bartkos (see edit history)Link to comment
4 answers to this question
Recommended Posts