Jump to content
  • 0

Eksport bazy z home.pl

iza997

Question

Jak to wlasciwie zrobic? Bo eksport do sql przebiega niby pomyslnie (wielkosc wyjsciowa pliku 8662 kb) ale gdy probuje baze zaimportowac otrzymuje komunikat:
--
-- Table structure for table `ps_access`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `ps_access` (
`id_profile` int(10) unsigned NOT NULL,
`id_tab` int(10) unsigned NOT NULL,
`view` int(11) NOT NULL,
`add` int(11) NOT NULL,
`edit` int(11) NOT NULL,
`delete` int(11) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id_profile`,`id_tab`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

MySQL said: dot.gif

#1046 - No database selected 

Co ciekawe na home mam jakby dwie bazy (?). Jedna to nazwa bazy:
0874xxxx_0000005

a druga to:
information_schema
Przy eksporcie brana jest pod uwage tylko jedna z nich. Co jest nie tak? 

EDIT:

Ok, sciagnalem calosc do pliku localhost.sql, ale przy probie importu pojawia sie ponownie czerwony ekran z komunikatem:

MySQL said: dot.gif

#1044 - Access denied for user 'dbo65755xxxx'@'%' to database '0874xxxx_0000005' 

Edited by iza997 (see edit history)

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Powinna być exportowana tylko ta pierwsza.

Z home.pl bazę najlepiej wyciągnąć poprzez połączenie SSH z linii komend np programu putty.

Wojowałem z nimi długo zanim dało się poprawnie zgrać bazę właśnie przez SSH. I szczerze mówiąc dla home.pl to jedyny słuszny sposób, bo w innych przypadkach baza była nie kompletna.

Exportując bazę zaznaczasz opcję DROP TABLE ? Bez niej nie zaimportujesz do istniejącej bazy rekordów do tablic, które nie są puste. Możesz na nowym serwerze wyczyścić całą zawartość bazy i wtedy importować dopiero posiadany plik.

Ostatni komunikat mówi o braku dostępu do bazy, więc pewnie wpisujesz złe hasło (musi być takie same jak na home.pl)

Edited by () Maciej () (see edit history)

• 0

Powinna być exportowana tylko ta pierwsza.

Z home.pl bazę najlepiej wyciągnąć poprzez połączenie SSH z linii komend np programu putty.

Wojowałem z nimi długo zanim dało się poprawnie zgrać bazę właśnie przez SSH. I szczerze mówiąc dla home.pl to jedyny słuszny sposób, bo w innych przypadkach baza była nie kompletna.

Exportując bazę zaznaczasz opcję DROP TABLE ? Bez niej nie zaimportujesz do istniejącej bazy rekordów do tablic, które nie są puste. Możesz na nowym serwerze wyczyścić całą zawartość bazy i wtedy importować dopiero posiadany plik.

Ostatni komunikat mówi o braku dostępu do bazy, więc pewnie wpisujesz złe hasło (musi być takie same jak na home.pl)

Nie umiem poradzic sobie z brakiem dostepu. Przy logowaniu do home.pl podaje haslo do bazy (inaczej sie nie zaloguje), a potem loguje sie do nowego hosta uzywajac drugiego hasla. jednak przy probie importu wciaz mam blad braku dostepu do bazy. 

Poradzilem sobie przez kopie utworzona przez Prestashop. Wydaje mi sie, ze jest kompletna, ale to wyjdzie po zakonczeniu przenoszenia sklepu. Z ciekawosci tylko zapytam: Jak rozwiazac problem dostepu, o ktorym wspomnialem powyzej? Moze w przyszlosci mi to bedzie potrzebne?

Dziekuje za wszystkie porady.

Piotr