Jump to content
  • 0

Pomoc w wyborze serwera i konfiguracji

spolprog

Question

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Chociażby dlatego, że obecnie zawiera ona wiele błędów.

Jeden ostatnio znalazłem w stopce, gdzie nie daje się w żaden znany mi sposób edytować poprawnie linków w menu (nasze sklepy, regulaminy itp). Po każdej edycji tworzy się nowa zakładka, która jest pusta.

Fakt faktem wygląda on dużo lepiej, ale programistycznie to jeszcze niestety beta, więc zanim wyjdzie wersja finalna nie ma sensu ładować się w stawianie sklepu na 1.7.

Jeśli chodzi o serwer to z czystym sumieniem mogę polecić linuxpl.com. Praktycznie w każdym pakiecie poprawnie obsługuje PS1.7. Fakt faktem trzeba się chwilę pobawić przy konfiguracji, bo domyślne opcje trzeba lekko poprzestawiać, ale instalacja idzie bardzo sprawnie. 

Edited by () Maciej () (see edit history)

• 0

Ja sprostuje wypowiedź poprzednika i nie jest to wersja beta tylko wersja finalna, wczoraj ukazała się aktualizacja do wersji 1.7.0.1 natomiast fakt że wymaga jeszcze sporo czasu żeby poprawić wszystkie niedociągnięcia i na dzień dzisiejszy 1.6 jest lepszym wyborem na stawianie sklepu.

• Like 1

• 0

O update nie wiedziałem :)

Według twórców jest to wersja finalna, a wg mnie jest to jeszcze projekt w wersji "otwartej bety", gdzie userzy testując działanie sklepu na dużą skalę zgłaszają poprawki.

To zupełnie tak jak z nowymi grami. Niby wypuszczają na rynek produkt finalny, a w przeciągu ok pół roku pojawia się tyle różnych aktualizacji usuwających błędy, że tak naprawdę produkt w wersji "stabilnej" jest dostępny dopiero po jakimś czasie. To jest po prostu mydlenie oczu ludziom. Lepiej wypuścić produkt niby w wersji finalnej i robić aktualizacje na bieżąco, niż tak jak kiedyś zatrudniać rzeszę testerów i później zgarniać tylko profity zajmując się nowym projektem.

• Like 1