Jump to content
  • 0

Ustawienia statusów po stronie kodu

qbas-s

Question

Po finalizacji zakupów potrzebuję sobie w pewnej specyficznej sytuacji zmodyfikować status zamówienia w przypadku kiedy skrypt planuje go ustawić na Brak towaru. W dużym uproszczeniu potrzebuje sobie dopisać if'a

która klasa i metoda odpowiada za całą logikę związaną z decydowaniem o typie ustawianego statusu zamówienia? PS 1.6.1.4

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Statusy ustawia się ręcznie, a nie przez automat.

Automatycznie masz wrzucane jedynie statusy form płatności (przelew, pobranie, czek, paypal, payu itd).

Resztę ustawiasz sobie sam w zamówieniu.

Z tego co mi wiadomo nie ma nigdzie funkcji odpowiedzialnych za automatyczne wrzucanie statusów (nie licząc paypala, payu itp, do którego masz osobny moduł). Podstawowe funkcjonalności płatnicze nie mają automatycznego statusu.

Bo np niby skąd presta ma wiedzieć, że wysłano paczkę ? Albo skąd ma wiedzieć, że wpłynął Ci przelew na konto (moduł przelew bankowy)?

• 0

nie interesuje mnie konfiguracja po stronie admina bo tam nic takiego nie ma:) Tak jak napisałem muszę sobie dokodować tylko nie wiem który np fragment kodu decyduje za przyznanie statusu "Brak towaru". Są klasy w folderze classes/order - domniewam, że to własnie one odpowiadają za to ale są obszerne, fajnie gdybym nie musiał ich analizować :)