Jump to content
  • 0

opcja na towarze: zniżka 50%

PeterQ

Question

Witam

Mam produkt który kosztuje w opcji dla klienta komercyjnego 100%, dla klienta Edukacyjnego (szkoła) 50%. 

Czy muszę tworzyć 2 cenniki czy da się jakoś w Prescie zrobić opcję na towarze, gdzie klient wybierze: wersja EDU i system przeliczy mu koszt na 50%? Zaznaczam, że musi to być na poziomie wybory towaru, klient określa czy jest "zwykłym" czy edukacyjnym klientem. Nie mogę tego zrobić na kliencie bo klient musi zobaczyć prawidłową cenę jeszcze przed rejestracją.   

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dzięki za odpowiedź... jednak widzę, że wpływ na cenę muszę podać w zł, czyli wszystkie kombinacje muszę liczyć ręcznie. Nie można zrobić tak, że wprowadzam tylko ceny standardowe (100%), a opcje EDU liczą się same? (na podstawie informacji, że EDU = -50% od ceny standardowej). Mam spory cennik, zaoszczędziłoby to mnóstwa dodatkowej pracy.  

• 0

Zakładając, że weryfikujesz czy dany klient ma możliwość skorzystania z ceny promocyjnej możesz użyć kodów rabatowych.

Dać 1 kod dla całego sklepu, który przeliczy automatycznie wszystkie ceny produktów z rabatem 50%.

Ewentualnie utworzyć dodatkową grupę klientów i w niej wprowadzić specyficzne ceny.

• 0

Tylko  że ja nie mogę na cały sklep i wszystkie produkty dać 50%.. inne produkty nie mają takie zniżki, więc to nie zadziała. Odkryłem, że można to załatwić regułami koszyka / katalogu. Można przypisać upust 50% dla konkretnego produktu i jego atrybutu. To załatwia sprawę.