Harrry Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Witajcie, Poszukuję dobrego modułu bloga, którego będę mógł podpiąć do istniejącego sklepu. (cito-sklep.pl) Mam parę pytanie czy np. instalując moduł wordpress będę miał takie możliwości: 1. Zamiast Polecane na stronie głównej chciałbym wpiąć tam bloga. Miał by on tak wyglądać jak teraz są produkty czyli np. 4 kolumny z różnymi postami ( zdjęcie na górze krótki opis + przycisk czytaj więcej) 2. Czy taki blog będzie miał przycisk by wyświetlić wszystkie artykuły bloga na osobnej stronie? 3. Czy np. jak jednak stwierdzę, że chcę przenieść całego bloga na inna osobną domenę będę miał taką możliwość ? 4. Musi być dobry pod kątem SEO i czy taki właśnie wordpress jest ? 5. Czy da się go zainstalować i drożyć bez większych problemów do mojego szablonu ? Prestashop 1.6.0.9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Pytanie raczej na forum wordpressa. Na preste są dostępne moduły bloga, tylko kwestia tego co dokładnie oczekujesz od takiego modułu, nie widziałem modułu bloga który można by podpiąć to hometab co nie znaczy że nie jest to możliwe, natomiast jeśli chcesz w jakiś sposób w sklepie wyświetlać posty z wordpressa to będziesz potrzebował jakiegoś większego rozwiązania do tego. Na forum znajdziesz darmowe i płatne moduły bloga np. https://www.prestashop.com/forums/topic/545136-prestashop-blog-module/ jest darmowy, a ten: https://www.prestashop.com/forums/topic/432988-free-module-wordpress-blog-integration-to-prestashop-13141516-ps-1619-compatible/ pozwala integrować preste z worpressem. Z Płatnych polecam moduł @Krystiana który daje spore możliwości https://codecanyon.net/item/blog-for-prestashop/6717465?ref=prestahome Tak więc jest w czym wybierać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Harrry Posted November 19, 2016 Author Share Posted November 19, 2016 Wordpress nie musi być napisałem tylko tak. Poprostu chcę mieć możliwość dodawania artykułów w postaci bloga z możliwością ich udostępnienia przez użytkownika (na face, g+, linkedin itp.) Mam cos takiego teraz zainstalowanego na stornie na samym dole jako aktualności ale wygląda to obleśnie . Chciałbym by to było własnie robione w formie takiego bloga nie musi to być wordpress. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Co to masz za moduł bloga, jak on sie nazywa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Harrry Posted November 19, 2016 Author Share Posted November 19, 2016 cos takiego "Moduł bloga v1.6.6 - by SUNNYTOO.COM" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Z tego co wiem to ten blog ma kilka podmodułów które maja różne opcje wyświetlania, np moduł Blog Module - Recent articles ma możliwość wybrania miejsca wyświetlania i sposobu, przetestuj różne ustawienia jak znajdziesz najbardziej zbliżone do oczekiwanego wtedy można spróbować dostosować wygląd edytując kod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Harrry Posted December 15, 2016 Author Share Posted December 15, 2016 Dzięki za podpowiedzi udało się zrobić bez zakupu nowego modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Harrry
Witajcie,
Poszukuję dobrego modułu bloga, którego będę mógł podpiąć do istniejącego sklepu. (cito-sklep.pl)
Mam parę pytanie czy np. instalując moduł wordpress będę miał takie możliwości:
1. Zamiast Polecane na stronie głównej chciałbym wpiąć tam bloga. Miał by on tak wyglądać jak teraz są produkty
czyli np. 4 kolumny z różnymi postami ( zdjęcie na górze krótki opis + przycisk czytaj więcej)
2. Czy taki blog będzie miał przycisk by wyświetlić wszystkie artykuły bloga na osobnej stronie?
3. Czy np. jak jednak stwierdzę, że chcę przenieść całego bloga na inna osobną domenę będę miał taką możliwość ?
4. Musi być dobry pod kątem SEO i czy taki właśnie wordpress jest ?
5. Czy da się go zainstalować i drożyć bez większych problemów do mojego szablonu ?
Prestashop 1.6.0.9
6 answers to this question
Recommended Posts